Stekt med mos och gurksallad

Stekt med mos och gurksallad

En klassiker, stekt korv, potatismos och gurksallad. Jag har nog klämt rätt många sådana om man slår samman alla korvkioskbesök under åren. Numera blir det då och då, dock mest hemma. Kvalitén på korv har förbättrats under åren tack och lov. Den här gången stekte jag Carlströms Solsada men det går naturligtvis bra med vilken stekkorv som helst av bra kvalitét.

Jag skar några ytliga snitt tvärs över korvarna och stekte dem på medelvärme. Kokade potatis i bitar och mosade sen med en visp, tillsatte en klick Bregott och en sked creme fraische, salt och peppar och rörde om. Gurksalladen blandade jag av smörgåsgurka som jag först hackade i småbitar och rörde ner i creme fraische och lite majonäs, smakade av med salt och nymalen svartpeppar.

Serverade korven med moset och gurksalladen, några tomatklyftor och lite hackad persilja!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.