Category Archives: Fläskkotlett med ben

Fläskkotlett med ben

Fläskkotlett med bulgur

Stekt fläskkotlett, kryddad med persilade, salt och nymalen svartpeppar. Till kotletten serverade jag bulgur som jag blandat upp med en råriven morot och smaksatt med örtolja.

Fläskkotlett med ben

Panngrillad kotlett, zucchini och sås på svart trumpetsvamp.

Igår åkte grillpannan fram. Grillade skivor av zucchini efter att jag först låtit dem vattna ur med lite salt på. Lade också på gul lök skuren i skivor. Vred runt så de fick ett rutmönster och håll sedan på värme i ugnen tills det andra blev klart. Saltade och pepprade på de urbenade fläskkotletterna och körde dem i grillpannan tills de blev precis färdiga. Gjorde en sås på torkad svart trumpetsvamp, smakade av med vitt vin.

Serverade de grillade kotletterna på zucchiniskivorna, löken, såsen och lite nykokta nudlar. Några skivor salladslök fick toppa kotletterna.

Fläskkotlett med ben

Stekt fläskkotlett med bön- och grönsakspanna

En riktigt god och trevlig ”mittiveckanmiddag”. I en panna stekte jag kotletterna i smörolja och kryddade med salt och svartpeppar från kvarn. I den andra pannan stekte jag morötter i cm-tjocka slantar, purjolök och broccolistjälkar i skivor, tillsatte lite buljong och lät det sjuda lätt under lite folie, tillsatte därefter broccolibuketter, en förpackning sköljda och avrunna blandade bönor samt en tomat i bitar och lät allt bli ordentligt varmt.

Lade upp bön- och grönsaksblandningen på tallrikar med den lilla skyn som var kvar i pannan och de nystekta fläskkotletterna och sedan en sked Ajvar relish  vid sidan.

Fläskkotlett med ben

Örtkryddad fläskkotlett med ugnspotatis, broccoli och rårivna morötter

Enkelt, gott och nästan hela kostcirkeln! Behövs ju egentligen ingen beskrivning till det här utan det är enkel vardagsmat som alla kan göra. Örtkryddorna som jag hade till hands var färsk timjan och rosmarin som jag hackade och strödde över kotletterna vid stekningen. Stekte ur pannan med en skvätt grädde så det blev lite skysås också. Bon apetit!