Category Archives: Mangold

Mangold Vegetariskt

Vegetariska Cannelloni

Cannelloni fyllda med bechamelsås med mangold, paprika och prästost, kryddad med salt, peppar och riven muskotnöt. Rullade in såsen i färska lasagneplattor och la i ugnsform, hällde över resten av såsen och toppade med skivad tomat, flingsalt, oregano och riven parmesan innan gratineringen. Serverade med finskuren rödkål och lite restsallad från kylen.
Vegetariskt alltså!

Mangold

Soppa på mangold med löskokt ägg och ostmacka

Soppa på mangold, löskokt ägg och ostmacka

Sopplunch idag, skördade den sista (tror jag) mongolden i kökslandet, som klarat av köldknäppen hittills. Har förvällt och lagt några påsar i frysen.

Hackade den förvällda mangolden och fräste i lite smörolja tillsammans med hackad purjolök och en finskuren vitlöksklyfta. Tillsatte kycklingfond från flaska, går naturligtvis bra med tärning eller egen buljong allra helst. Hällde på vatten och en liten skvätt grädde varpå soppan fick sjuda en stund innan jag mixade och smakade av med salt, peppar och en skvätt vit balsamvinäger.

Under tiden som soppan fick sjuda löskokade jag ett par ägg.

Serverade den mixade soppan med äggen och ett par ostmackor, alltså vegetariskt, eller? Kycklingfond och ägg kanske sabbade det epitetet på vår lunch idag.

Frukostkorv Mangold

Pasta, spenat/mangold och korv

Paolos Pasta Paccheri Pasta, spenat och frukostkorv

Bra korv är bra mat. Här har jag stekt små slantar av Carlströms närproducerade frukostkorvar.

Kokade Paolos Pasta Paccheri i 5 minuter. Förvällde grovskuren mangold, mycket av det just nu eftersom jag har det i kökslandet. Går lika bra med spenat, färsk eller fryst. Fräste den förvällda grönskan i smörolja och pudrade över lite vetemjöl, spädde med lite buljong och en skvätt grädde, smakade av med salt, peppar och lite riven muskotnöt samt en liten skvätt syra (vinäger/vitt vin/pressad citron). Tillsatte också lite riven ost och därefter rörde jag ner den nykokta pastan i stuvningen.

Serverade pastan och mangolden tillsammans med de stekta korvslantarna och ett par goda tomatklyftor, en alldeles utmärkt kvällsmat en vacker måndagskväll i juli!

Mangold Vegetariskt

Grön och skön soppa på mangold

Mangold Soppa på mangold

Av några blad mangold eller spenat blir det en grön och skön soppa till lunch eller kväll!

Sköljde min nyskördade mangold och skar den i bitar. Hackade en liten lök och fräste den lätt i smörolja tillsammans med den skurna magolden och en kycklingbuljongtärning. Spädde med mjölk och grädde och lät sjuda några minuter. Smakade av med salt och vitpeppar från kvarn och saften av en halv citron.

Mixade soppan med en stavmixer och ställde tillbaka kastrullen på plattan och höll varmt. Rev lite muskotnöt i soppan innan serveringen.

Serverade soppan med löskokt ägg och en knäckemacka med ost.