Category Archives: Rester av fläskfilé

Rester av fläskfilé Rester av kalvstek Rester av viltkött

Gräddstuvad pytt på rester av älgbiff

Tänk vad rester kan vara gott. Här var det både rester av älgbiffen och potatisen som tillsammans med en gul lök, grädde, soja och ett stekt ägg blev utmärkt måndagsmiddag.

Rester av fläskfilé Rester av skinkstek Rester av stekt fläskkarré

Pasta med stingig köttsås

Pasta med stingig köttsås

Nu blir det recycling av det sista från julbordet. Det är de ugnsstekta karréskivorna igen som blir en ny rätt med lite sting.

Skar de kalla köttbitarna i pyttipannastora bitar, värmde upp tillsammans med den lilla skysåsen som fanns kvar, tillsatte en tsk Sambal Oelek och en msk tomatpuré.  Spädde med grädde och smakade av med lite svartpeppar.

Serverade köttsåsen med pasta, ruccolasallad och riven ost.

Rester av fläskfilé Rester av skinkstek Rester av stekt fläskkarré

Ragu på rester med nykokt ris

Ragu på rester

I kväll blev det rester från fläskkarrén härom dagen. Hade både fläsk och lite av grönsaksragun kvar i en skål i kylen. Skar det färdiga fläsket i mindre munsbitar och fräste i kastrull tillsammans med grönsaksragun. Tillsatte en skvätt grädde och grovkornig senap och så några varv med svartpepparkvarnen. Lät sjuda försiktigt medan jag kokade ris.

Serverade den nygamla ragun, nu i senapssås, tillsammans med det nykokta riset och några tomatklyftor.

Rester av fläskfilé

Rester av stekt fläskfilé a´la kreolsk gryta

Rester av stekt fläskfilé

Idag tog jag vara på rester igen, hade ett par stekta fläsfilébitar i kylen som jag skar i bitar. Stekte tillsammans med en grovt skuren lök, några skivade gröna och svarta oliver som jag först tagit kärnorna ur samt bitar av en ölkorv med sting. Allt fick småsteka en stund innan jag kryddade med salt och svartpeppar från kvarn och sedan jag spädde jag med grädde som fick sjuda in en del tills konsistensen blev krämig..

Serverade fläskfilégrytan med microvärmt, ris som jag också hade i kylen, samt några tomatklyftor, riktigt gott i all sin enkelhet. Hade gått lika bra att servera med någon pasta också!