Category Archives: Rester av kycklingburgare

Falukorv Rester av kycklingburgare

Restburgare med tillbehör

l7ID3Cxrk9jZ1UCG_SrYL7nyiffsJ9VcLib9QQWKKUg

Ikväll blev det rester! Ska påskhandla imorgon så nu var det läge att ta till vara och bereda plats för påskens godsaker.

Tog fram två kuvertbröd ur frysen, tänkte att det kunde bli bra som minihamburgerbröd. Började med att steka två ägg i ett par mindre metallformar, sådana man har när man ska forma cylindrar på tallriksupplägg. Tog två stekta kycklingburgare som jag klöv på höjden. Värme de fyra halvorna i stekpannan med äggen.

Hade en snutt falukorv i kylen som jag delade i strimlor. Stekte med en grovt hackad rödlök, lite Sambal Oelek och passerade tomater från flaska och sist smakade jag av med salt och svartpeppar.

Serverade så här;

Delade bröden i halvor och lade bottenbitarna på en bädd av ruccolasallad. På den ena brödhalvan lade jag en kycklingburgare som jag smetade på lite dressing, som jag gjort på en del majonäs och en del Mango Chutney, sedan en burgare uppe på den andra och sist det stekta ägget och den översta brödhalvan med en grillpinne i så den höll ihop. På den andra brödhalvan skedade jag upp en ordentlig sked med tomat- och korvröran och lade ”brödhatten” över.

Hade lite ättiksgurka kvar sedan tidigare som fick bli smakbrytning. Man kan säga att det blev ett mellanting mellan Svenskt Smörgåsbord, Danskt Smörrebröd och Spansk Tapas. Jo, det blev en pilsner också!