Fylld skinkstek, ljummen potatissallad med mangoaioli

Fylld skinkstek med ljummen potatissallad

Hade köpt en nätad skinkstek som jag tänkte busa till lite. Tog bort nätet och skar steken längs med i mitten, dock inte ända ner, utan så den hänger ihop med ett par tre centimeter i botten, sedan skar jag upp den åt vardera sida och vek ut så det blev ett platt köttstycke.

Jag saltade rejält med flingsalt och vred några varv med svartpepparkvarnen. Skar soltorkade tomater i olja i mindre strimlor och spred ut över köttet, skar en mozarellaost i skivor och fördelade ovanpå de soltorkade tomaterna. Avslutade med torkad basilika och sedan rullade jag ihop till en rulle och band om med bindgarn. Kryddade så utsidan med salt och peppar och en örtkryddblandning. Brynte steken i panna och lade över i ugnsform och lät ligga i ugnen på 115 grader till innertemperaturen kom upp i 70 grader, vred sedan ner temperaturen i ugnen till 60 grader och höll varmt tills dess det blev dags att servera. Eftersom jag hade så låg ugnstemperatur tog ugnsbakningen runt 3 timmar, men det var det värt, all saftighet kvar och så mört!

Skrubbade färsk potatis och kokade i saltat vatten. Under tiden som potatisen kokade blandade jag rapsolja, vit balsamvinäger med lite salt och svartpeppar, tillsatte en rödlök skuren i rätt grova strimlor, ett par skedar kapris, skuren mangold och några förvällda bönor skurna i bitar. Sist tillsatte jag de kokta potatisarna skuren i bitar och vände runt så potatisbitarna fick smak av dressingen.

Serverade köttet uppskuret i centimetertjocka skivor, skedade på lite sky från ugnsformen, den ljumma potatissalladen och i en liten skål för sig på tallriken med aioli blandat med mango chutney.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.