Category Archives: Karljohansvamp

Karljohansvamp Pasta

Spagetti, tomatsås med Karl Johan och riven parmesan.

Ja det blev ju faktiskt vegetarisk för en gång skull. Fräste finskuren lök och vitlök med bitar av Karl Johansvamp i rejält med god olivolja. Svampen var torkad så jag hade blötlagt den i 10 minuter innan jag skar den. Tillsatte sedan färska finskurna tomater, smakade av med svartpeppar, salt och en skvätt balsamvinäger. Lät sjuda under lock en timme ungefär.

Karljohansvamp

Pasta i sås med Karljohansvamp och svart vitlök

IMG_1797

Har gjort en ny bekantskap, nämligen svart vitlök. Det är vanlig vitlök som är fermenterad, dvs jäst i låg värme under en längre tid. Smaken är helt annorlunda en vanlig vitlök, en söt, mild och aromatisk ton vitlök.

Skalade och mosade 3 svarta vitlöksklyftor med en gaffel och spädde med en gnutta vatten. Stekte finhackad schalottenlök och skivad Karljohansvamp i smörolja (jag använde torkad svamp som fått ligga i vatten en stund och sedan kramade jag ur den innan stekningen), tillsatte grädde och den svarta vitlöksröran och smakade av med salt och nymalen svartpeppar.

Kokade den fina pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Hällde av vattnet och vände sedan ned pastan i såsen och serverade med finriven parmesanost och några rivna basilikablad. Den här vegetariska rätten kan serveras som lunchrätt, mellanrätt eller varmrätt!