Category Archives: Trattkantareller

Trattkantareller Vegetariskt

Asiatiskt med ny brahagrej!

Hade några färdiga vårrullar i frysen (legat länge😏) samt runda degplattor för dumplings. Minns att jag hade lite svårt att få till dumplingarna sist jag försökte då därför hade jag köpt den här manicken! Gick kanonbra!
Fyllde dumplingen med fräs av finhackade trattkantareller och gul lök som jag smaksatte med soja, sesamolja och svartpeppar.
Fräste sedan i smörolja, tillsatte lite vatten i pannan och lade på lock så de fick ångkoka en liten stund.
De färdiga vårrullarna stekte jag i olja bara, de var fyllda med kål.
Tillbehör; soja med sambal oelek efter behag.

svart trumpetsvamp Trattkantareller

Spagetti med svart trumpetsvamp

Tänk att något så enkelt kan vara så gott! Kokade spagettin och hällde över i ett durkslag. Hällde i grädde i kastrullen, lite salt, nymalen svartpeppar och mortlad torkad svart trumpetsvamp (går alldeles utmärkt med torkade trattisar också). Smakade av med en skvätt vinäger och sedan i med den avrunna spagettin och vände runt ordentligt. Sedan upp på tallrikar med lite hackad persilja och hyvlad parmesan på toppen.

Trattkantareller Vegetariskt

Trattkantarellsoppa med nybakat bröd

Trattkantarellsoppa

 

Det blev en sen lunch idag och därför blev det bara soppa till kvällen, jo lite nybakat bröd också.

Blötlade en näve torkade trattkantareller i ljummet vatten. Hackade en halv lök i fina bitar. När trattisarna hade mjuknat och svällt i vattnet kramade jag ur dem och skar i mindre bitar. Fräste den hackade löken, lite riven vitlök och svampen i smörolja. Kryddade med salt, vitpeppar från kvarn. Tillsatte lite mera smörolja och pudrade över lite vetemjöl och rörde om. Sedan hällde jag i gräddmjölk och lät koka upp så jag hittade rätt konsistens. Smakade av med ca 1 dl torr sherry, lite nymalen pepparblandning (svart, röd, vit och grön). Lät sedan sjuda en stund innan det var dags att servera.

Serverade soppan utan att mixa den, tycker att färgen blir så tråkig när man mixar trattkantareller. Till det bjöds nybakat bröd, bregott och cheddarost.