Category Archives: Rester av kycklingbröst

Rester av kycklingbröst

Hemgjord pasta med ost- och kycklingsås

Lördagsgodis, hemgjord papardelle med en sås gjord av bottenredning, kycklingbuljong, gräddmjölk, ädelost, vanlig riven ost, en skvätt vitt vin och skurna bitar av stekta kycklingbröstrester. Riktigt smarrigt i all enkelhet. Ja, riven parmesan på toppen och ett gott italienskt vin till förstås!

Rester av grillade kycklingdelar Rester av kycklingbröst

Kycklingbröst i curry med ris, kimchi och äpple

Hade rester av ugnsstekt kyckling som jag gjorde en currysås till och serverade till kokt ris, kimchi och tunt hyvlade äppelskivor. Ser lite blekt ut men det smakade gott med lite lagom tryck i.

Rester av grillade kycklingdelar Rester av kycklingbröst Rester av stekt kycklinglårfilé

Kycklingwok av rester och djupdykning i grönsakslådan

Såhär blir det lite då och då, skåprensning alltså. Hade lite stekt kycklinglår i kylen som jag skar i strimlor, likaså efter en djupdykning i grönsakslådan hittade jag morötter, blomkål, paprika, zucchini och rödlök som jag också skar i strimlor och bitar. Wokade alltsammans i rapsolja och en liten skvätt sesamolja för smakens skull. Tillsatte lite sweet chilisås, soja och fisksås och en skvätt vatten. Toppade med cashewnötter och lite solrosskott och serverade till nykokt ris.

Rester av grillade kycklingdelar Rester av kycklingbröst

Rester av kycklingkött i asiatisk pytt

fullsizeoutput_1fd6

Då var det dags att skrämma upp lite rester av kokt/stekt kyckling. Fräste kycklingbitarna i olja tillsammans med hackad lök och en finskuren vitlöksklyfta. Tillsatte curry, salt och nymalen svartpeppar, djupfrysta ärtor, kokt råris och lite sesamolja.

Serverade pytten med strimlat stekt ägg (vispade upp två ägg med en skvätt vatten och stekte som en tunn pannkaka) kryddat med lite salt. Avslutningsvis lite finskuren persilja på toppen.