Category Archives: Torskrygg

Lax Torskrygg

Mustig fiskgryta

En riktigt god fiskgryta. Fräste finskuren rödlök, vitlök och paprika i medelvarm panna i smörolja. Tillsatte potatis och morot i tärningar, en fiskbuljongtärning och ett par tre dl vatten. Lät sjuda tills morot och potatis mjuknat, tillsatte passerade tomater och en skvätt grädde. Smakade av med salt och nymalen svartpeppar och lite vinäger. Sen i med laxfilé och torskrygg i lite större bitar samt finskuren fänkålsdill. Den skurna fisken hade legat i kylen ett par timmar med lite salt över innan den skulle tillagas.

Serverade grytan med uppvispad smetana och löjrom från Vänern.

Skreirygg Torskrygg

Ugnsbakad skreirygg

Här bjöds det ugnsbakad skreirygg med potatispuré, brynt smör och glaserade gulbetor. Lite kapris och fänkålsdill. De kokta gulbetorna glaserade jag med lite brynt smör, champagnevinäger, salt och nymalen svartpeppar.

Skreirygg Torskrygg

Lättrimmad torskrygg i ”såsiga” rotfrukter och grönsaker

Söndagsmiddag, lättrimmad torskrygg bakad i ugn med lite smör. Serverad med kokta bitar av potatis, gulbetor, morot och broccolistjälkar som när de kokat al’dente fick åka ner i en beschamelsås som jag gjort av en bottenredning med brynt smör. Lite syrad fänkål och riven pepparrot på toppen!

Torskrygg

Ugnsbakad torskrygg med potatis- och ärtpuré


Lite onsdagsgott, ugnsbakad torskrygg med en potatis- och ärtpure’. Rostade palsternacksflarn, serranochips, smörsky och pepparrot. Riktigt smarrigt!