Category Archives: Fisk och skaldjur

Gösfilé

Smörkokt gösfilé med pepparrot, löjrom, ärtskott, kokt potatis och morot.

Egentligen hur enkelt och gott som helst. Smälte smör på medelvärme, saltade och pepprade portionsstora bitar av gösfilé. Lade ner fisken i smöret och vred ner värmen något, vände fiskbitarna och lät dem gå färdigt i smöret. Serverade fisken med smöret, riven pepparrot, en klick löjrom, ärtskott, rädisor och kokt potatis och morötter.

Fisk och skaldjur Varmrökt lax

Ramen på rester av varmrökt lax

Det blev rester kvar av den varmrökta laxen från gårdagens middag, därför blev dagens lunch en variant på asiatisk ramen med nudlar. Återigen en halv buljongtärning och vatten som fick bli basen för härligheten. Sen i med skuren stjälkselleri, lite äggnudlar och några halva körsbärstomater. Vände sist ned bitar av den rökta laxen och bitar av ett par gröna sparrisar. När allt blev varmt serverade jag med sked och ätpinnar!

Fisk och skaldjur Varmrökt lax

Fettuccine med varmrökt lax i gräddsås

Pastarätt igen, den här gången med varmrökt lax som jag rökt med krossad rosépeppar på. Gjorde en grundsås med grädde som jag smakade upp med en halv umamibuljongtärning, tillsatte lite syra och sedan laxen som jag bröt försiktigt i bitar. Därefter fick allt bara bli varmt innan jag serverade laxsåsen på nykokta fettuccine med lite riven parmesan och fänkålsdill på toppen.

Gösfilé

Ångad gösfilé med fänkålsfylld ravioli

Så var det nyårssupén detta märkliga år. Ångbakad gösfilé, hemgjorda ravioli fyllda med fänkålskräm, hummersås och rostade hummerstjärtar. Desserten blev en härlig ostbricka, julklapp från våra kära barnbarn.