Category Archives: Fisk och skaldjur

Gösfilé

Smördegsinbakad gösfilé

Krånglade till det lite ikväll, hade en smördeg som låg på lut i kylen. Smördegsinbakad gösfilé fylld med gräddstuvad spenat och riven parmesan. Serverad med vitvinssås och kokt mandelpotatis.

Gösfilé

Stekt gösfilé med kantareller

Fisk igen! Stekt gösfilé på en bädd av stekta kantareller, potatis och lite grönt i grädde smaksatt med vit balsamvinäger. Fänkålsdill på toppen och en god Cote Rhone till.

Matjessill

Matjessill i folie

Är det piglördag så är det. Rensade kylskåpet på läckerheter. Smorde ett folie på mitten, skivade kokt potatis ovanpå, sedan matjessill skuren i bitar, ett hackat kokt ägg, finskuren rödlök och dill. På toppen ett par smörklickar och sedan vek jag ihop folien till ett paket och körde i 175 graders ugn i ca 20 minuter. Blev lagom ätvarmt, smöret hade smält men sillen var fortfarande okokt. En kall öl och en liten snaps satt inte fel heller!

Torskrygg

Torskrygg med ugnsbakad spetskål

Riktigt lördagsgodis. Ugnsbakad spetskål med brynt smör och hasselnötter, torskrygg o pytteliten potatis. Skar spetskålen i kvartar och bakade med penslad olivolja över i 225 graders ugn i ca 30 minuter. Brynte smör under omrörning, tillsatte lite soja och hasselnötter. Hade rimmat torskryggen med lite salt ett par timmar innan tillagningen. Sköljde lätt och lade i smord form med lite smörolja över och körde i 150 graders ugn. Lät den bakade spetskålen hålla värmen i ugnen under fisken. Serverade den ugnsbakade spetskålen med torskryggen, det brynta hasselnötssmöret, en liten potatis, lite tunnhyvlad rädisa och små tomater till.