Category Archives: Fisk och skaldjur

Räkor i lag Räkor med skal

Saffransgnocchi med räkor i gräddsås.

Testade nytt ikväll, fick för mig att jag skulle göra pasta där jag smaksatte degen med saffran. Helt ok, gjorde typ gnocchi som jag kokade och serverade med räkor i gräddsås., tomater och gräslök.

Löjrom

Inte vilken pizza som helst

Inspiration från Gunilla Kvist, pizza med gräddfil och löjrom, ingen dum variant en lördag som denna. Lade några rödlöksstrimlor för syns skull, på mina slicar blev det flera, min äkta hälft kan inte med rå lök – inte snällt för magen säger hon🤔

Räkor i lag Räkor med skal

70-talsräkor

Byggde en tallrik med en riktigt gammal goding som vi bjöd många goda vänner på under 70-talet.
I botten skalade räkor, persilja eller gräslök, osthyvelskivad smör, en försvarlig mängd Italiensk salladskrydda, nykokt hett ris och så lite bea på toppen.
Man ändrar ju sina smakreferenser med tiden, hade nog föredragit lite srirachamajonnäs på toppen istället för bean anno 2021!

Hälleflundra

Pocherad hälleflundra med persilje- och pepparrotssmör.


Lätta och rena smaker av hälleflundra som jag först saltat lite på ett par timmar innan den tillagades. Kokade en lag av vatten, salt, selleri, peppar och lagerblad. Rörde ihop rumsvarmt smör, riven pepparrot, salt och finskuren persilja. Skar hälleflundran i portionsbitar och lade ner i den sjudande lagen, vred av värmen och satte på lock. Kokade potatis och skar sparris i bitar som fick bli genomvarma i potatisvattnet innan jag hällde av vattnet. Serverade den pocherade fisken med smöret, potatis, sparris, bifftomat, rädisor i tunna skivor samt fänkålsdill på toppen.