Category Archives: Råkorv

Frankfurter Råkorv Salsiccia

Korvmix med coleslaw, potatis och äppelskivor

IMG_2412

Igår fick korvtarmen lite till livs. Hade två sorters korvar, en rökt och lite syrlig korv av fläskkött och en färskkorv med blandad gör och fläsk, båda hemgjorda.Korvarna åkte in i smord ugnsform i 200 graders varmluftsugn i ca 25 minuter, de färdigköpta korvarna tog jag ut 10 minuter före de färska.

Gjorde en coleslaw av finhyvlad spetskål och strimlad ruccolasallad som jag blandade med lite röra av majonnäs, creme fraîche, fransk senap, salt och nymalen svartpeppar.

Serverade korvarna med coleslaw, nykokt potatis och tunnhyvlade skivor av Ingrid-Marie äpplen.

Råkorv Salsiccia

Fattigmanspotatis med ugnsstekt salsiccia i bacon

IMG_1778

Patata pobre är spanska för fattigmanspotatis. Det är egentligen tunt skivad potatis och lök som först steks i olja och sedan får sjuda utan lock i buljong tills potatisen mjuknat. Blir saftigt och är ett bra tillbehör när man inte har någon sås.

Ugnsstekte råkorv, hemgjord salsiccia som jag plockat fram från frysen och sedan lindat med bacon från Carlströms och ugnsstekte i 200 graders varmluft i ca 30 minuter.

Serverade potatisen med den baconlindade korven och lite sallad med sötsur vinägrett.

Råkorv Salsiccia

Hemgjord salsiccia med stuvade morötter och kokt potatis

IMG_0368

Hade korvtillverkning hemma häromdagen, en god vän och jag tillverkade korv på löpande band. Först experimenterade vi med tillverkning av prinskorv som vi också rökte efteråt. Sedan körde vi ett mera säkert kort, salsiccia som vi kryddade med rostad och mixad fänkål. Lät sedan den färdiga färskkorven vila i kylen någon dag så smakerna sätter sig innan den frystes in. Sparde dock en påse till dagens lunch som jag serverade med stuvade morötter och kokt potatis – det blev alltså en crossover mellan den italienska korven och de svenska klassiska tillbehören. Gött!

Kryddig och smaksatt korv Råkorv

Lammkorv med potatis- och vitkålsstomp

image

Hade jättefin rå lammkorv i frysen. Korven är tillverkad av  Taylor & Jones i Stockholm, där man kan gå på korvkurs också!

Tinade korven och körde den sedan i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter så den blev lagom genomstekt. Fräste strimlad vitkål i smörolja, smaksatte med en halv buljongtärning, lite sirap, en skvätt vit balsamvinäger och ett par varv med svartpepparkvarnen. Tillsatte potatis i bitar samt bara lite vatten. Lät sjuda under lock tills potatisen mjuknat och stompade sedan med en visp och blandade ned en klick smör och smakade av med salt.

Serverade den ugnsstekta korven med stompen och lite ärtskott på toppen.