Lammkorv med potatis- och vitkålsstomp

image

Hade jättefin rå lammkorv i frysen. Korven är tillverkad av  Taylor & Jones i Stockholm, där man kan gå på korvkurs också!

Tinade korven och körde den sedan i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter så den blev lagom genomstekt. Fräste strimlad vitkål i smörolja, smaksatte med en halv buljongtärning, lite sirap, en skvätt vit balsamvinäger och ett par varv med svartpepparkvarnen. Tillsatte potatis i bitar samt bara lite vatten. Lät sjuda under lock tills potatisen mjuknat och stompade sedan med en visp och blandade ned en klick smör och smakade av med salt.

Serverade den ugnsstekta korven med stompen och lite ärtskott på toppen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.