Category Archives: Kycklinglår med ben

Kycklinglår med ben

Fyllda kycklinglår med ratatouille och sprucken skysås

Benade ur kycklinglår, fyllde med en bit lagrad ost och bacon, rullade ihop och lindade om steksnöre, kryddade med salt och peppar. Stekte rullarna så de fick färg runtom, lade över i ugnsform och lät gå färdiga i 150 graders ugn.

Fräste bitar av squash, tomat och lök, kryddade med salt och timjan och en skvätt mild vinäger.

Serverade kycklingrullen delad på mitten ovanpå ratatouillen med kokt potatis, den spruckna skyn från ugnsformen, en kall sås av crème fraîche, sweet chilisås och lite salt samt syltade minitomater på toppen.

Kycklinglår med ben

Bönpasta med ugnsstekt kycklinglår.

Föll för demo av bönpasta i butiken någon gång under vintern. Köpte både pastastänger (fettuccine) och lasagneplattor. Hade en burk med hemgjord glaze i kylen och ett paket kycklinglår med ben. Saltade lätt på kycklingen och penslade med glazen. Bakade i 180 graders ugn i ca 1 timme. Serverade med den kokta pastan, skysåsen som bildats i ugnsformen, riven Västerbottenost och ett par tomatklyftor.

Kycklinglår med ben

Kycklinglår med ugnspotatis och ”chutney raja”

Lite fredagsgott, kycklinglår med ben som jag kryddat med sellerisalt och kört i 210 grader varmluftsugn samtidigt med stavar av potatis i ugnsform med olja och flingsalt på toppen.

Serverade med sallad och en kall sås som jag blandat av majonnäs, crème fraîche, lite tacosås, plommonchutney och sweet chilisås.

Kycklingben Kycklingklubbor Kycklinglår med ben

Ugnsstekt kyckling med somrig sallad

IMG_1886

Kryddade upp en halv ekologisk kyckling, körde tillsammans med med delikatesspotatis i 200 graders varmluft tills den var genomstekt.

Serverade kycklingen och potatisen med en mixad sallad med skivor av årets första svenska jordgubbar, några droppar riktigt fin balsamvinäger, sesamolja och rostade sesamfrön. En flaska Torres rött satt inte heller fel så här mitt i veckan.