Category Archives: Gösfilé

Gösfilé

Potatis- och fönkålsbakelse (puck), stekt gösfilé och brynt dillsmör

Hittade inspiration till en trevlig och god potatisbakelse på nätet. Kokade och stompade potatis, förvällde ett finskuret fänkålshuvud, hällde av och tillsatte i den stampade potatisen. Knäckte i ett ägg, rörde om ordentligt och smakade av med salt och peppar. Packade stompen ordentligt i portionsstor stansring på skärbrädan. Lyfte ringen och flyttade över bakelserna försiktigt till stekpannan med smörolja och stekte sedan puckarna på båda sidor. Vänd dem försiktigt så vi de inte går sönder.

Serverade potatispuckarna med nystekt gösfilé och brynt dillsmör och lite sallad vid sidan. Naturligtvis ska det vara en citronklyfta till, glömde det den här gången.

Gösfilé

Smördegsinbakad gösfilé

Krånglade till det lite ikväll, hade en smördeg som låg på lut i kylen. Smördegsinbakad gösfilé fylld med gräddstuvad spenat och riven parmesan. Serverad med vitvinssås och kokt mandelpotatis.

Gösfilé

Stekt gösfilé med kantareller

Fisk igen! Stekt gösfilé på en bädd av stekta kantareller, potatis och lite grönt i grädde smaksatt med vit balsamvinäger. Fänkålsdill på toppen och en god Cote Rhone till.

Gösfilé

Stekt gösfilé med grönsaksröra, brynt smör och kokt potatis

Fredagsgott. Fräste champinjoner, rödlök, fänkål och zucchini i bitar, kryddade med salt och vitpeppar och smakade av med lite riven pepparrot. Stekte lätt saltade gösfiléer i smörolja och serverade med kokt delikatesspotatis, grönsaksröran, brynt smör och en klick löjrom på toppen