Category Archives: Gösfilé

Gösfilé

Stekt gösfilé med grönsaksröra, brynt smör och kokt potatis

Fredagsgott. Fräste champinjoner, rödlök, fänkål och zucchini i bitar, kryddade med salt och vitpeppar och smakade av med lite riven pepparrot. Stekte lätt saltade gösfiléer i smörolja och serverade med kokt delikatesspotatis, grönsaksröran, brynt smör och en klick löjrom på toppen

Gösfilé

Smörkokt gösfilé med pepparrot, löjrom, ärtskott, kokt potatis och morot.

Egentligen hur enkelt och gott som helst. Smälte smör på medelvärme, saltade och pepprade portionsstora bitar av gösfilé. Lade ner fisken i smöret och vred ner värmen något, vände fiskbitarna och lät dem gå färdigt i smöret. Serverade fisken med smöret, riven pepparrot, en klick löjrom, ärtskott, rädisor och kokt potatis och morötter.

Gösfilé

Ångad gösfilé med fänkålsfylld ravioli

Så var det nyårssupén detta märkliga år. Ångbakad gösfilé, hemgjorda ravioli fyllda med fänkålskräm, hummersås och rostade hummerstjärtar. Desserten blev en härlig ostbricka, julklapp från våra kära barnbarn.
Gösfilé

Sprödstekt Mälargös med kantarellrisotto!

En favorit i repris, bara så krämigt och sprött. Dubbelpanerade gösfiléerna först med mjöl och ägg och sedan med panko och smörstekte på medelvärme. Serverade med den krämiga risotton och lite gröna blad.