Category Archives: Gösfilé

Gösfilé

Smörkokt gösfilé med pepparrot, löjrom, ärtskott, kokt potatis och morot.

Egentligen hur enkelt och gott som helst. Smälte smör på medelvärme, saltade och pepprade portionsstora bitar av gösfilé. Lade ner fisken i smöret och vred ner värmen något, vände fiskbitarna och lät dem gå färdigt i smöret. Serverade fisken med smöret, riven pepparrot, en klick löjrom, ärtskott, rädisor och kokt potatis och morötter.

Gösfilé

Ångad gösfilé med fänkålsfylld ravioli

Så var det nyårssupén detta märkliga år. Ångbakad gösfilé, hemgjorda ravioli fyllda med fänkålskräm, hummersås och rostade hummerstjärtar. Desserten blev en härlig ostbricka, julklapp från våra kära barnbarn.
Gösfilé

Sprödstekt Mälargös med kantarellrisotto!

En favorit i repris, bara så krämigt och sprött. Dubbelpanerade gösfiléerna först med mjöl och ägg och sedan med panko och smörstekte på medelvärme. Serverade med den krämiga risotton och lite gröna blad.

Gösfilé

Ugnsbakad gösfilé med zucchini och potatispuré

Delade gösfiléer på längden, saltade och vattnade ur långa skivor av zucchini som jag torkade väl efteråt. Saltade och pepprade gösfiléremsorna med salt och vitpeppar från kvarn. Lindade ihop en fiskfilébit med en zucchiniskiva till en rullad och ställde i smord ugnsform. Klickade lite smör i varje rullad, skedade över créme fraîches och bakade av i 200 graders ugn. Passade noga med provsticka så inte rulladerna blev överkokta.

Serverade fisken med en sked rom på toppen samt en friterad zucchiniskiva, potatispuré, tunnskivade tomater, ärtskott och så lite purjolöksaska.