Category Archives: Vildsvinskarré

Vildsvinskarré

Söndagstek på vildsvinskarré med gräddsås och gelé

Vildsvinskarré med gräddsås och gelé

Det här blev sådär mört att köttet nästan ramlade isär i den goda såsen. Har, som jag berättat tidigare, tillgång till viltkött som jag testar att anrätta på olika sätt. Det här går ju att göra på kött från nöt, lamm och gris också!

Den här vildsvinskarrén kryddade jag med salt samt svart- och vitpeppar från kvarn och lät gå i ugnen på 150 grader i ett par timmar. Mot slutet tillsatte jag lite soja- och honungsblandning på köttbiten samt lite vatten i botten på ugnsformen. Tog ur köttet och lade det i folie och vispade ur formen med ytterligare en skvätt vatten. Det här gjorde jag för ett par dagar sedan.

Idag skivade jag köttet i halvcentimertjocka skivor, gjorde såsen på en bottenredning och den sparade skyn från ugnsformen, tillsatte ett par msk ansjovisspad, som jag hade kvar i kylen efter jul-Jansson, och ett par dl grädde. Lät sjuda medan jag smakade av med en klick gelé och lite mera salt och peppar. Lade sedan ner köttskivorna i såsen där de fick ligga på svag värme i ca 45 minuter.

Serverade köttet och såsen med kokt potatis och kokta morötter, lite sallad och en god gelé.