Category Archives: Falukorv

Falukorv

Parisare

Det var länge sen, hade en bit falukorv i kylen och hembakta hamburgerbröd i frysen, sagt och gjort, parisare fick det bli.
Tinade bröden och skar korven i skivor, stekte korven och underdelen på bröden. Bredde lite majonnäs på det stekta brödet, sedan sallad, den stekta korven, senap, ketchup, saltgurka, majo och rostad lök. Sedan på med ett stekt ägg och den andra halvan av brödet som också fått en skjuts i pannan.

Falukorv

En variant av vanlig stekt falukorv och kokt potatis

Inget märkligt annan än att jag serverade en ruccolapesto till som jag gjort av kallpressad olivolja/rapsolja, ruccolasallad, hasselnötter, riven parmesan och en gnutta salt och lite pressad lime. Den här peston är nog användbar i olika sammanhang, tänkte bl.a att jag skulle breda på portionsbitar av lax och köra i ugnen, blir nog en bra smakkombo.

Bondbönor Falukorv

Stekt falukorv med smör- och senapsslungade bondbönor.

Köpte färska bondbönor på torget i lördags. Efter skalning, kokning och skalning igen lät jag de goa bönorna åka runt i kastrullen med en klick smör och en sked honungssenap. Serverade med stekt falukorv, kokt potatis och sallad av spetskål, gurka och tomat.

Falukorv Frankfurter Frukostkorv

Korv med blomkål och senapsvelouté

Korv av bra kvalité är faktiskt en av mina favoriter. Sen tänker jag ibland varför man oftast ska steka korv? Därför är jag lite motvalls kärring ibland och sjuder korv i lättsaltat vatten med lite lök, lagerblad, svarta och vita pepparkorn. När korven är genomkokt tar jag ur korvarna, silar från lök och kryddor och gör sedan en bottenredning som jag späder med det silade kokspadet. Sen är det bara fantasin som sätter gränser när det gäller smaksättningen. Den här gången tillsatte jag skånsk senap och kokta gula senapsfrön. Blev en hyggligt robust smak på såsen som jag sedan lade ned korvarna i för uppvärmning. Serverade korven med såsen, kokt blomkål, lite sallad och picklade rödlök.