Category Archives: Grytbitar av kronhjort

Grytbitar grytbitar av älg Grytbitar av kronhjort Grytbitar av vildsvin

Chili med ris och grönsallad

IMG_1812

Numera heter det chili, en gryta alltså, gärna med lite tryck i. Hade grytbitar av kronhjort som jag skar i tärningar och stekte i smörolja, lade åt sidan och fräste finskuren lök, vitlök, en grön chilifrukt och rotselleri. Lade tillbaka köttet i grytan, kryddade med salt, nymalen svartpeppar, lite malen spiskummin och oregano, en klick tomatpuré och lite köttfond. Tillsatte sedan vätska så det precis täckte kött och grönsaker. Jag valde lite udda vätska, en liten flaska exotiska frukter med rom! Lät sedan sjuda under lock drygt ett par timmar eller tills köttet kändes mört och fint. Kompletterade sist med små linser som fick sjuda med chilin i 5 – 10 minuter.

Serverade chilin med ris, en grönsallad och lite smulad lagrad ost över.

Grytbitar Grytbitar av kronhjort

Köttgryta med potatis och betor

IMG_1608

Gjorde en riktig djupdykning i frysen och hittade grytbitar av kronhjort som jag tog fram igår. En påse kantareller, lite lök och en vitlöksklyfta komplettera och vips blev det en god gryta. Ja vips och vips, de fick ju sjuda ett par timmar förstås.

Fräste lök, vitlök och tärningar av kött samt den tinade svampen i smörolja. Kryddade med salt, nymalen svartpeppar och timjan. Tillsatte tomatpuré och pudrade över lite vetemjöl och rörde ned vatten så det knappt täckte. Lät sedan sjuda på svag värme tills köttet kändes mört. Smakade av med lite gelé och en skvätt grädde och lite balsamvinäger.

Serverade köttgrytan med kokt potatis och gulbetor i klyftor. Lite gurka och tomat, en sked gelé och en flaska mustigt rödvin!