Category Archives: Rostbiff av hjortkalv

Rostbiff av hjortkalv

Rostbiff från hjortkalv med risotto och salvia

IMG_1522

Nu avnjöt vi rostbiff från den lilla kronhjortskalven som jag sköt för ett par veckor sedan. Ett fantastiskt kött, kunde lika gärna varit filé!

Skulle bjuda risotto till köttet så jag ville sätta lite italiensk prägel på anrättningen i övrigt också. Plockade några salviablad från kryddlandet som nu sjunger på sista versen för säsongen. Lät bladen steka lätt i smöroljan som jag sedan skulle steka köttet i. Tog upp bladen och lade åt sidan. Kokade en god risotto av Arborioris enligt anvisningarna på förpackningen. Avslutade med en rejäl klick smör och en näve riven parmesanost. Höll på svag värme. Under tiden som riset sjöd stekte jag den lilla rostbiffen hel efter att jag kryddat med salt och persilade. Tog innertemperaturen på köttet och lät det gå till 55 grader, lade sedan på skärbräda under folie att vila i 5-10 minuter.

Lade tillbaka salvibladen och bitar av ett par tomater i pannan där köttet stekts och lät fräsa lätt i några minuter. Serverade tomatfräset vid sidan om risotton och skivor av den fina rostbiffen.