Category Archives: Avocado

Avocado Scampi (MSC-märkt)

Fredagslätt med vårrullar och olika såser

fullsizeoutput_200b

Fixade till lite vårrullar med olika såser i går kväll. Rispapper som jag först blötte upp lite lagom mycket i varmt vatten och sedan fyllde med glasnudlar som jag kokat tidigare och låtit kallna, avokado, svartkål, slanggurka och vitlöksfrästa scampi (tigerräkor) som jag också ordnat tidigare så de hunnit kallna. Rullade ihop så tajt som möjligt och serverade med sås 1, soja med wasabi, sås 2, sesamolja, rostade sesamfrön och sweet chili sås, sås 3, bönsås och slutligen den 4:e såsen som bara var färdig sweet chilisås.

Avocado

Avokado med löjrom, hackad rödlök och gräddfil.

fullsizeoutput_1f4c

Läste i lokaltidningen idag att avokadons bästa tid är nu. Kände att det var rätt påpassligt att vi åt den här lilla förrätten till gårdagens middag!

Avocado Kycklingfärs Löjrom Squash Varmrökt lax Zucchini

”En blandning av kött och kallt”

img_2212

Passade ju inte med en blandning av sött och salt, som Lasse Berghagen skrivit i sin fina Stockholmslåt, utan det fick bli ett litet nödrim för att stämma lite överens med verkligheten.

En liten fredagsbuffé eller tapas om man så vill, där både en precis mogen avokado (”direktimporterad” av våra goda vänner Gerd och Stig-Åke från den egna trädgården i Spanien) med löjrom, crème fraîche och finskuren gräslök som får stå för det kalla. Köttet representerades av färsbullar jag gjort av kycklingfärs. På bordet hade jag också en minilaxpudding gjord av rester av varmrökt lax samt lite förvällda sockerärtor och ugnsbakade skivor av zucchini. Serverade dessutom sweetchilisås att doppa såväl sockerärtor som färsbullar i.

Avocado Räkor med skal

Avacado med handpillade räkor och Rhode Island sås

Avacado med handpillade räkor och Rhode Island sås

Rhode Island är en delstat i östra USA. Tore Wretman tog Rhode Island till Sverige genom sin sås där originalreceptet är så enkelt som en del chilisås, en del majonäs, en del vispad grädde och en skvätt konjak.

Det här fick bli vår kvällsmat eftersom vi hade fuskat lite med några munsbitar under eftermiddagen. Hade tagit fram räkor från frysen som fick tina i kylen. Ett par precis ätmogna avacados skivade jag upp, sedan på med de nyskalade räkorna, Rhode Islandsåsen, ett par tomatklyftor och lite dill. Svårare än så behöver det inte vara ibland!