Category Archives: Kycklingbröst

Kycklingbröst

Risotto med schnitzel av kycklingbröst

Delat på längden och utbankat kycklingbröst, kryddat och dubbelpanerat och därefter smörstekt i medelvarm panna. Risotto efter konstens alla regler med både vitvin, buljong och smaksatt med smör, riven parmesan och finskuren spenat. Tillbehör i övrigt blev stekt enokisvamp och en citronklyfta.

Kycklingbröst

Ugnsbakat rimmat kycklingbröst

Fredagskväll, lite gött, ugnsbakat rimmat kycklingbröst med potatispuré, örtsås, friterad gulbeta, tomat och snabbsaltad gurka.

Kycklingbröst

Kycklingfilé i sherryzabaione

Nu var det dags att laga mat från boken ”Smal Gormémat” tillsammans med goda vänner till dagens lunch. Vitsen med recepten i det här boken är att ingen portion har mera än 400 kalorier. Alltid spännande att bjuda till lite mellan varven. Här kokades såväl kyckling som potatis och rädisor i en god grönsaksbuljong. Sparrisen kördes i ångugn och såsen gjordes av 4 äggulor som vispades ihop med den reducerade buljongen, dvs alla smakar togs väl till vara.

Kycklingbröst

Kycklingsticks med sallad och dipsås.


Fredagsgott, tunnskivad kycklingbröst dubbelpanerad med panko och sedan körd i Airfryern på 200 grader tills kycklingbitarna fått fin färg och krispig yta. Serverade med sallad, en bit kokt romanesco och en kall dippsås efter behag!