Category Archives: Nötkött

Pasta Rester av köttfärsröra eller sås

Lasagne med rester av köttfärssås

Hade en liten pyts med köttfärssås i kylen, kan inte förfaras tycker jag. Gjorde en bechamelsås som jag smaksatte med ost och riven muskotnöt – så salt och peppar förstås. Tillsatte den kalla köttfärssåsen och värmde upp. Vattnade ur skivor av zucchini med lite salt och lät ligga en stund på hushållspapper. Varvade såsen, lasagneplattor och zucchiniskivor i en ugnsform. Sås underst och överst. Rev ost över och körde i knappt 200 graders ugn i ca 1 timma.

Blandfärs

Persiljejärpar med gräddsås, stekt potatis och ättiksgurka

Rörde ihop blandfärs med ett ägg och en mosad kokt potatis, kryddade med salt och nymalen svartpeppar. Spädde med lite grädde samt en rejäl näve finskuren persilja och ett par skedar picklade senapsfrön. Rullade till järpar och stekte i smörolja, spädde med grädde, lite soja och en skvätt balsamvinäger. Smakade av med salt och peppar och lät sjuda tills järparna var genomstekta och gräddsåsen ihopkokt. Serverade med sallad, stekt potatis och ättiksgurka.

Rimmad oxbringa

Bräckt rimmad oxbringa med gräddstuvad potatis- och rotfruktspytt

Långlunch idag, inledde med en kopp ramslökssoppa (ingen bild) och en bit bröd. Varmrätten blev en varierad klassiker, bräckt rimmad oxbringa med en gräddstuvad potatis- och rotfruktspytt, picklade senapsfrön, sallad och tomat.

Fransyska

Boeuf bourguignon

Den här goda grytan finns det massor med recept av på nätet men oftast väldigt lika. Jag hade en bit fransyska, tog hälften till kvällens goda gryta med en riktigt god potatispuré. Resten blev sjömansbiff till i morgon!