Category Archives: Vildsvinsbringa

Vildsvinsbringa

Örtfylld vildsvinsbringa med ugnsrostade jordärtskockor, potatis och paprika

Örtfylld vildsvinsbringa, kantareller och ugnsrostade  jordärtskockor, potatis och paprika

Jag har förmånen att ha tillgång till viltkött genom jaktlaget som jag är med i. Just nu har jag kött från ett ugnt vildsvin i frysen. Tog reda på bringan, dvs reven som var renskuren från ben och brosk.

Plattade ut köttet på en skärbräda, saltade, pepprade och gned på lite kallpressad rapsolja och färska örter, Jag hade basilika hemma men jag tror att timjan eller rosmarin skulle vara minst lika gott, smaksak eller också beroende på vad man har hemma! Rullade ihop bringan och band upp med bindgarn, saltade och pepprade rullen och brynte i stekgryta eller panna. Ställde sedan in i ugnen på (120 grader) med lite hackad lök och rotfrukter runt om och hällde en skvätt vatten i formen och glömde bort den under ca 4 timmar. Det här gjorde jag i förrgår kväll så ikväll var det bara att ta fram från kylen.

Skar köttet i tjocka skivor, tog bort bindgarnet och värme i stekpanna i en halvtimme. Stekte upptinade kantareller i smör. Gjorde en bottenredning och spädde ut med skyn från köttet, en skvätt grädde och smakade av med salt, peppar och balsamvinäger. Rörde också ner en sked gelé som jag hade kvar i en burk. Bakade jordärtskockorna, potatisen och den röda paprikan i bitar med rapsolja och flingsalt i 225 graders varmluft.

Serverade rulladerna av bringa med smörstekta kantareller, ugnsbakade rotfrukterna, gräddsåsen och en halv tomat.