Category Archives: Frukostkorv

Bratwurst Frankfurter Frukostkorv

Currywurst!

Missade Alla korvars dag för en tid sedan, firade till lunch i efterskott. Råstekt potatis i tunna skivor med lök och lite strimlad rökt sidfläsk. Till det Carlströms frukostkorv, snittad och stekt, samt en currysås av tomatpuré, vatten, vinäger, honung, currypulver, salt och peppar. Allt i proportioner efter egen smak!

Frukostkorv

Frukostkorv i senapssås med kokt potatis.

Verkligen en enkel, snabb och god kvällsrätt utan några större pretentioner. Värmde upp lite grädde i kastrullen, tillsatte fransk och svensk senap och smakade av med lite grönsaksbuljong av pulver. Delade frukostkorvarna i två delar och lade ned halvorna i gräddsåsen. Lät dem sjuda utan lock medan potatisen kokade. Skedade i lite kokvatten från potatisen i korvkastrullen och smakade av med salt peppar och lite finhackad persilja.

Serverade korven och såsen med potatis och lite sallad med linser och saltgurka. Rejält med skuren bladpersilja på toppen bara för jag hade sånt hemma! 🙂

Falukorv Frankfurter Frukostkorv

Korv med blomkål och senapsvelouté

Korv av bra kvalité är faktiskt en av mina favoriter. Sen tänker jag ibland varför man oftast ska steka korv? Därför är jag lite motvalls kärring ibland och sjuder korv i lättsaltat vatten med lite lök, lagerblad, svarta och vita pepparkorn. När korven är genomkokt tar jag ur korvarna, silar från lök och kryddor och gör sedan en bottenredning som jag späder med det silade kokspadet. Sen är det bara fantasin som sätter gränser när det gäller smaksättningen. Den här gången tillsatte jag skånsk senap och kokta gula senapsfrön. Blev en hyggligt robust smak på såsen som jag sedan lade ned korvarna i för uppvärmning. Serverade korven med såsen, kokt blomkål, lite sallad och picklade rödlök.

Frukostkorv

Stekt frukostkorv med stuvad blomkål kort och gott!

IMG_1745

Märkvärdigare än så här behöver det inte vara. Ett par frukostkorvar av bra kvalité och ett blomkålshuvud, det var det hela.

Kokade blomkålen i bitar i saltat vatten så de blev lätt kokta med spänsten kvar. Hällde av kokvätskan i en bunke och lade blomkålsbitarna på en tallrik. Gjorde en bottenredning och spädde med kokvätskan och lite gräddmjölk. Smakade av med salt och vitpeppar från kvarn och lade sedan tillbaka blomkålen i stuvningen och vände runt och lät den värmas upp ordentligt.

Stekte ett par frukostkorvar som jag först snittat snett på tvären. Serverade sedan korven med den stuvade blomkålen, lite snabbsaltad slanggurka i skivor samt ett par körsbärstomater.