Category Archives: Rester av kokt bogblad

Rester av kokt bogblad Rester av skinkstek Rester av stekt fläskkarré

Falsk viltskav med potatispuré

Det är varken vilt eller skav, det är rester av ugnsstekt fläskbog som jag skar ner i mindre bitar och tillagade med kryddning och övrigt som viltskav. Skar köttet i tunna bitar, grovhackade gul lök och lade torkade trattkantareller och svart trumpetsvamp i vatten. Fräste löken och köttet i olja, tillsatte den urkramade och skurna svampen och kryddade med ett par tre mortlade enbär, svart- och vitpeppar samt torkad timjan, en liten näve frysta lingon och lite salt. Hällde på grädde och lite Kikkoman soja. Lät sjuda en stund så grädden kokade ihop en del. Serverade med potatispuré som jag smaksatt med skuren nyskördad gräslök samt några små tomathalvor. Riktigt festligt och gott av restkött!

Rester av kokt bogblad Rester av stekt fläskkarré

Skav av köttrester – bra recycling och god lunch

IMG_1893 IMG_1894

Ser ju inte så upphetsande ut med en kokt köttbit som har legat i kylen några dagar, kan lätt åka i soporna som onödigt matsvinn. I det här fallet var det en del av en kokt bogbladsskek av gris som mötte nya möjligheter på tallriken.

Fräste grovhackad lök, finskuren spetspaprika och torkade trattkantareller som jag först blötlagt en stund och sedan kramat ur och tillsatt i pannan. Sedan i med det skurna köttresterna och kryddade med salt, nymalen svartpeppar och timjan. Spädde med grädde och lite soja och lät sedan koka ihop.

Serverade skaven med kokt potatis och morötter samt lite frysta lingon ovanpå.