Category Archives: Ravioli med Chevre och Karl Johansvamp

Ravioli med Chevre och Karl Johansvamp

Ravioli, fyllda med Chevre och Karl-Johansvamp.

Ravioli med Chevre och Karl Johansvamp

Den här gången hade jag den hemlagade raviolin som förrätt men går naturligtvis också att anpassa i mängd som huvudrätt.

Gjorde en pastadeg enligt receptet här. När degen vilat i kylskåpet en timme tog jag fram den och kavlade ut den i tunna plattor och stansade ut rundlar (7-8 cm i diameter) där jag sedan lade en liten sked med fyllning på varannan rundel. Fuktade kanten runt fyllningen och lade på en degrundel som lock och tryckte till från fyllningen och ut mot kanterna så det inte blev nån luft mellan plattorna. Tryckte sedan till runt kanten med en gaffel så kanten blir tandad. Fyllningen jag hade var en blandning av chevreost och smörstekt Karl Johansvamp och finskuren lök. Lade raviolin på ett mjölat fat och lät stå i kylen tills det var dags att äta.

Hade lite av svamp- och lökfräs kvar i stekpannan som jag rörde ut i grädde och smakade av med salt och vitpeppar från kvarn, rundade av med lite sherry och riven parmesanost.

När det var dags att äta fick raviolin sjuda i saltat vatten ett par tre minuter eller tills de flöt upp till ytan. Tog sedan upp dem med hålslev och lade över i pannan med gräddsåsen, tillsatte lite kokvatten från pastan och lät raviolin ”bada” i såsen innan de åkte upp på varma tallrikar med finhackad persilja över.