Category Archives: Confiterade anklår

Confiterade anklår

Confiterat anklår, honungsglaserad vitkål och purjolök samt hasselbackspotatis

img_2204

Ibland lever jag inte som jag lär. Har hört talas om att den franska butikskedjan Picard, har bra produkter trots att hela sortimentet är fryst, det mesta färdiglagat och inget med svenskt ursprung. När vi var i Uppsala för en tid sedan tittade jag in i butiken där, har ingen Picard i Västerås än så länge, och passade då på att köpa både färdiga confiterade (kokta i ankfett under lång tid i låg värme) anklår och ett fryst ankbröst, båda väldigt franska specialiteter.

Värmde de upptinade anklåren samtidigt som jag lät hasselbackspotatis gå på 200 graders ugnsvärme, potatisen i ca 45 minuter och ankbrösten i 35 minuter enligt anvisningar på paketet. Stekte försiktigt lätt finskuren vitkål och mindre bitar av purjolök i smör tills den mjuknat något, kryddade med salt och vitpeppar från kvarn och glaserade allt med ett par skedar flytande honung.

Serverade den honungsglaserade vitkålen och purjolöken med anklåret, några apelsinfiléer, hasselbackspotatisen och några hyvlade gurkskivor som jag först saltat lite på. Måste säga att det confiterade anklåret var en mycket god och vällagad produkt.