Category Archives: Skivor av skinka innanlår karré eller bog

Skivor av skinka innanlår karré eller bog

Fläskrulader med ugnsbakade rotfrukter.

En gammal goding, fläskrulader av skinkschnitzel fyllda med äpple och färsk ingefära. Bultade ut skinkskivorna lite och kryddade med salt och nymalen svartpeppar på båda sidor. Lade en bit äpple och ingefära på varje skiva, rullade ihop och fästa med tandpetare. Vände ruladerna i mjöl och stekte i smörolja, tillsatte vatten och en buljongtärning och lät sjuda under lock tills ruladerna kändes möra. Lyfte upp ruladerna och silade skin. Gjorde en sås med botteredning och den silade skyn, smakade av med lite grädde, soja och en skvätt balsamico. Skar ruladerna i halvor och serverade med såsen, sallad och ugnsbakade rotfrukter och potatis.

Skivor av skinka innanlår karré eller bog

Cassoulet med focaccia och en flaska rött.

Riktig ”bonnamat” ikväll, från Sydeuropa. Fransk cassoulet, se recept här https://www.tasteline.com/recept/cassoulet/. Som vanligt ändrade jag lite i receptet, hade fläskkött istället för lamm. Dessutom en italiensk focaccia som jag tyckte skulle passa bra som tillbehör. Ett sicilianskt vin till blev inte heller så dum. Bonnamat alltså! Här är receptet på focaccian https://www.koket.se/leila-bakar/leila-lindholm/enkel-focaccia-leilas-recept/

Skivor av skinka innanlår karré eller bog

Pastafredag med typ Creolsk gryta av skinka

Köpte ett pkt skinkschnitzel i veckan, gjorde just schnitzel på hälften men resten skar jag i strimlor och stekte med lök och paprika, kryddade med salt och nymalen svartpeppar, tillsatte välkryddad ölkorv, pudrade över lite mjöl och spädde med grädde. Lät koka ihop och smakade av att köttet kändes ätvänligt och kryddat i balans. Tillsatte därefter syltlök skuren i halvor. Serverade i djupa tallrikar, salladsmix i botten, nykokta makaroner och sedan den gräddiga grytan med lite riven parmesan och körsbärstomater på toppen.

Skivor av skinka innanlår karré eller bog

Fläskrullader med kokt potatis, morötter och gräddsås

fullsizeoutput_1b23

Skulle kunna vara söndagsmiddag men det blev faktiskt måndag lunch. Hade köpt tunna skivor av skinka/bog av gris. Bultade ut mellan plastfolie, saltade och pepprade med svartpeppar från kvarn och lade en äppelklyfta och några skivor syltad ingefära på varje bit. Rullade ihop och fäste med tandpetare. Vände i vetemjöl och brynte i smörolja i panna på spisen. Tillsatte finhackad lök och morot, lagerblad och svartpepparkorn och hällde sedan på vatten så det knappt täckte rulladerna. Smakade av skyn med salt och en skvätt röd balsamvinäger och lät sjuda utan lock i ca 40 minuter. Vände under tiden rulladerna så de blev lika genomstekta runtom. Tog upp rulladerna och silade av kokskyn. Gjorde en bottenredning och spädde med skyn och grädde till angenäm konsistens, smakade av med lite gelé och färgade med colorit eftersom det blev en läskig färg när man haft i gelén. Lät sjuda en stund och lade sedan ned rulladerna i såsen sen jag befriat dem från tandpetarna.

Serverade rulladerna med såsen, den kokta potatisen och morötterna, sallad, gelé och inlagd smörgåsgurka.