Category Archives: Kycklinglårfilé

Kycklinglårfilé

Stekt kycklinglårfilé med potatis- och sellerimos och rostad pak choi.

Plattade ut kycklinglårfiléer, kryddade med allkrydda, stekte i rätt varm panna och lade över i ugnsform. Körde färdigt i 150 graders ugn. Serverade med mos av potatis och rotselleri, pannrostad pak choi och körsbärstomater.

Kycklinglårfilé

Penne med kyckling i curry

Jag hade skinn- och benfria kycklinglår som jag skurit i bitar och fräste med lök och smaksatte med curry. Tillsatte lite mjöl och spädde med gräddmjölk och smakade av med salt och peppar och lät sjuda en stund. Serverade kycklingsåsen på nykokt penne och med riven parmesan på toppen.

Kycklinglårfilé

Kycklinglårfilé med krossade restpotatis och dijonsås

Lördagsgott, örtkryddade ekologiska kycklinglårfiléer med skinnet kvar. Stekta och sedan sjudna i grädde med dijonsenap och gräslök. Till det krossade restpotatisar, ugnsgrillade med smörolja och riven parmesan. Sallad och tunnskivad Ingrid Mari äpple med rapsolja och fin balsamico på toppen.
Kycklingbröst Kycklinglårfilé

Kycklingbröst i dragonsås

Medverkade som gäst vid ett digitalt Rotarymöte idag, ”hemma hos” där jag lagade kycklingbröst i dragonsås.
Kokade upp vatten med lite salt, delade kycklingfiléerna lite diagonalt på längden, blir tunnare och därför snabbare genomkokt, om man nu har brådis. Lät koka upp och skummade innan jag kompletterade med svartpepparkorn, vitpepparkorn, lagerblad, en grovskuren lök och tärningar av rotselleri. Lät sedan sjuda i ca 10-15 minuter, tog ur kycklingen och fortsatte att reducera kokbuljongen för att få mera koncentrerad smak. Silade sen av kryddor och grönsaker, gjorde en bottenredning och spädde med den silade buljongen, tillsatte torkad dragon, en skvätt grädde och smakade av med lite vitvinsvinäger, funkar för övrigt med vilken syra som helst. Skar kycklingen i bitar och lade i såsen så allt blev varmt.

Serverad med kokt gulbeta och potatis. Tunnhyvlade lite rödkål på toppen för att få lite extra färg på upplägget.