Category Archives: Kycklinglårfilé

Kycklinglårfilé

Pankopanerade kycklinglår med nudlar och sparris

Jag hade kycklinglår med skinn som jag delade i något mindre bitar. Kryddade med salt och nymalen svartpeppar och marinerade i Hoisinsås i kylen några timmar. Tog ur kycklingbitarna ur marinaden och vände dem i Panko och lade över i oljad form. Körde i drygt 200 graders ugn till bitarna fått fin färg och blivit genomstekta. Serverade de spröda kycklingbitarna direkt på nykokta nudlar som hade fått samsats med skuren sparris i någon minut innan jag hällde av vattnet. Krispig sallad och tomat till och sen lite srirachamajonnäs vid bordet passade bra också.

Kycklinglårfilé

Stekt kycklinglårfilé med potatis- och sellerimos och rostad pak choi.

Plattade ut kycklinglårfiléer, kryddade med allkrydda, stekte i rätt varm panna och lade över i ugnsform. Körde färdigt i 150 graders ugn. Serverade med mos av potatis och rotselleri, pannrostad pak choi och körsbärstomater.

Kycklinglårfilé

Penne med kyckling i curry

Jag hade skinn- och benfria kycklinglår som jag skurit i bitar och fräste med lök och smaksatte med curry. Tillsatte lite mjöl och spädde med gräddmjölk och smakade av med salt och peppar och lät sjuda en stund. Serverade kycklingsåsen på nykokt penne och med riven parmesan på toppen.

Kycklinglårfilé

Kycklinglårfilé med krossade restpotatis och dijonsås

Lördagsgott, örtkryddade ekologiska kycklinglårfiléer med skinnet kvar. Stekta och sedan sjudna i grädde med dijonsenap och gräslök. Till det krossade restpotatisar, ugnsgrillade med smörolja och riven parmesan. Sallad och tunnskivad Ingrid Mari äpple med rapsolja och fin balsamico på toppen.