Category Archives: Lammentrecote

Lammentrecote

Lammentrecote med hasselbackspotatis

4MAEwfepv9ImuHCIhH5oS7rpX6b2E_Mvc0QYflQLRlk

Vi fortsätter Påsken med traditionsenliga råvaror. Lammentrecote blev det, med hasselbackspotatis, broccoli och rödlökssmör.

Putsade lammentrocoten redan på eftermiddagen och lät den sedan ligga framme och bli rumstempererad. Gör en god kryddmix som du gillar, jag hade rosmarin och persilade (finns på Carlströms) som jag krossade i morteln och rubbade entrecoten med. Skalade potatisen och skar varje potatis i tunna skivor, dock inte igenom hela potatisen utan så den höll ihop längst ner. Körde potatisen i smord ugnsform i 225 graders ugn med en klick smör eller lite smörolja på varje potatis och en nypa flingsalt. Öste potatisen några gånger och efter ca 30 minuter strödde jag över riven ost och bakade färdigt i ytterligare ca 15 minuter.

Saltade entrecoten och stekte i smörolja så den fick färg runtom, vred sedan ner värmen och lät köttet gå färdigt efter behag, jag föredrar ett rosa kött som på bilden.

Serverade entrecoten i skivor, sedan den fått vila i folie i 5-8 minuter, med lättkokt broccoli, hasselbackspotatisen och så lite rödlökssmör som jag hade kvar i kylen efter biffen i förra veckan.