Category Archives: Fågel

Kycklingbröst

Risotto med schnitzel av kycklingbröst

Delat på längden och utbankat kycklingbröst, kryddat och dubbelpanerat och därefter smörstekt i medelvarm panna. Risotto efter konstens alla regler med både vitvin, buljong och smaksatt med smör, riven parmesan och finskuren spenat. Tillbehör i övrigt blev stekt enokisvamp och en citronklyfta.

Kycklingfärs

Kycklingfärsbullar i tomatsås

Kryddade kycklingfärs med salt svartpeppar, chiliflakes och lökpulver. Spädde med lite majsenastärkelse och en skvätt grädde. Stekte sedan köttbullarna innan de fick åka ner i en lite sötsur tomatsås*). Serverade bullarna i tomatsåsen med kokt jasminris och rårivna morötter med granatäppelkärnor.

*)Smälte socker i botten på medelvärme i en kastrull, slog på kinesisk soja, röd balsamvinäger och en förpackning passerade tomater. Smakade av så balansen mellan sötma, syra och sälta kändes bra och tillsatte sist lite mortlade korianderfrön. Den här gången hade jag inga passerade tomater utan bara krossade, men det ordnade sig ändå, mixade bara den färdiga såsen.

Kycklingbröst

Ugnsbakat rimmat kycklingbröst

Fredagskväll, lite gött, ugnsbakat rimmat kycklingbröst med potatispuré, örtsås, friterad gulbeta, tomat och snabbsaltad gurka.

Kycklingkorv

Korv stroganoff med havreris

Ikväll blev det korv stroganoff (kycklingbratwurst från Hagby Gård)serverad med havreris och lite sallad.