Category Archives: Fågel

Kycklingbröst

Kycklingfilé i sherryzabaione

Nu var det dags att laga mat från boken ”Smal Gormémat” tillsammans med goda vänner till dagens lunch. Vitsen med recepten i det här boken är att ingen portion har mera än 400 kalorier. Alltid spännande att bjuda till lite mellan varven. Här kokades såväl kyckling som potatis och rädisor i en god grönsaksbuljong. Sparrisen kördes i ångugn och såsen gjordes av 4 äggulor som vispades ihop med den reducerade buljongen, dvs alla smakar togs väl till vara.

Kycklingbröst

Kycklingsticks med sallad och dipsås.


Fredagsgott, tunnskivad kycklingbröst dubbelpanerad med panko och sedan körd i Airfryern på 200 grader tills kycklingbitarna fått fin färg och krispig yta. Serverade med sallad, en bit kokt romanesco och en kall dippsås efter behag!

Kycklinglårfilé

Pankopanerade kycklinglår med nudlar och sparris

Jag hade kycklinglår med skinn som jag delade i något mindre bitar. Kryddade med salt och nymalen svartpeppar och marinerade i Hoisinsås i kylen några timmar. Tog ur kycklingbitarna ur marinaden och vände dem i Panko och lade över i oljad form. Körde i drygt 200 graders ugn till bitarna fått fin färg och blivit genomstekta. Serverade de spröda kycklingbitarna direkt på nykokta nudlar som hade fått samsats med skuren sparris i någon minut innan jag hällde av vattnet. Krispig sallad och tomat till och sen lite srirachamajonnäs vid bordet passade bra också.

Kycklinglårfilé

Stekt kycklinglårfilé med potatis- och sellerimos och rostad pak choi.

Plattade ut kycklinglårfiléer, kryddade med allkrydda, stekte i rätt varm panna och lade över i ugnsform. Körde färdigt i 150 graders ugn. Serverade med mos av potatis och rotselleri, pannrostad pak choi och körsbärstomater.