Category Archives: Isterband

Isterband

Isterband med stuvade morötter och kokt potatis

En trevlig kombo mellan sältan och syran i isterbandet och sötman i morötterna. Ser lite naket ut, men gott ändå! Ingen hejd på vilka tillbehör som passar till isterband! Verkligen en användbar produkt!

Isterband Pasta

Tagliatelle med fräst isterband och ostsås

Invigde min pastamaskin idag som jag fick i födelsedagspresent för en tid sedan. Gjorde tagliatelle som jag kombinerade med en lite udda detalj, nämligen isterband som jag skinnade av och fräste i stekpannan. Till det en ostsås och ugnsbakade tomater och minipaprika. Rätt hygglig kombo, dock måste jag förbättra tekniken med pastan, den ville klumpa ihop sig när jag kört den genom tagliatellevalsen.

Isterband

Isterband med dijonstuvad potatis med timjan

Isterband, en härlig husmanskost som går att variera med olika tillbehör. Idag med rester av kokt potatis som jag skar i bitar och sjöd  i en skvätt grädde, en sked dijonsenap och lite salt och peppar. Lät den sjuda så grädden krämade till sig, då blev potatisen genomvarm också. Smaksatte till sist med finhackad timjan.

Serverade de stekta isterbanden med den gräddiga och smakrika potatisen, en kvist timjan över och några tomatklyftor.

Isterband

Lapskojs

fullsizeoutput_1c93

Någon mer än jag som har positiva vibbar för lapskojs från skolmaten, var en av favoriterna om jag inte missminner mig? Nu var det ju så att just skollunchen var en av mina bästa ”ämnen” i skolan så det kanske bara är jag som tänker med välbehag på just lapskojs.

Den här varianten är väldigt smidig att fixa till, kokar bara potatis i saltat vatten, värmer isterband, som jag först tagit skinnet av, i smörolja i stekpappan. Mosar potatisen, tillsätter en klick smör, isterbanden och en skvätt mjölk och smakar av med salt och svartpeppar när jag mosat allt tillsammans. Egentligen ska det vara långkokt saltat kött som man blandar i moset men jag tycker den här enkla varianten är väl så god.

Serverade med rödbetor, lite sallad och ett par tomatklyftor..