Category Archives: Pölsa

Pölsa

Pölsa special

Tänk att pölsa och potatis också kan serveras med lite stil. Är så gott att bita kokt kall potatis och steka tillsammans med en riktigt god pölsa, för vår del är det Carlströms i Västerås som är favoriten. Vad jag vill inspirera till i det här inlägget är att den enklaste och billigaste maten också kan serveras med lite stil, den här gången med hjälp av ett stekt ägg, bladspenat, tomater, ärtskott, smörgåsgurka (hade inga inlagda rödbetor hemma) och en klick majonnäs!

Pölsa

Pölsa med goda tillbehör

iAILjgdxcrfD-_qNZttSgahafiKm0rMmPGqL33lVB50

Pölsa är en favorit som kommer på vårt bord lite då och då. Det är en välkryddad och god produkt från Carlströms Chark bara ca 5 km hemifrån. Förutom att pölsan är väldigt god representerar den här rätten ett visst mått av resurshushållning, dvs ta till vara, för mig. Lika viktigt som att vi själva ser till att ta tillvara den mat och de råvaror vi köper hem är det här charkfabrikens sätt att ta tillvara det slaktade djurets olika styckningsdelar. Vissa delar är lättare att separera från ben och brosk när det är kokt och det är i den andan pölsan har tillverkats både nu och i ett historiskt perspektiv.

Jag kokar potatis, fast sådan, och steker pölsan i lite smörolja i ganska varm panna. Serverar med stekt ägg, inlagd gurka för frun och rödbetor för mig och sist en liten klick majonäs, ni vet den där som lägger sig så fint runt magen!