Category Archives: Bondomelett

Bondomelett

Restomelett

Restomelett

Omelett, lätt som en plätt. En grovhackad gul lök, skivad rökt skinka i strimlor och en riven (på den grova sidan på rivjärnet) persiljerot (funkar med morot, palsternacka eller kanske kålrot) fick fräsa i lite smörolja i teflonpannan. Kryddade med salt och svartpeppar från kvarn. Vispade upp tre ägg med lite vatten, kryddade med salt och vitpeppar och hällde äggsmeten över skink- och lökröran i stekpannan. Jag rörde lite i smeten så den stelnade och vände upp halva omeletten över den andra så gott den nu höll ihop.

Serverade omeletten med tomater och saltad gurka.

Bondomelett

Bondomelett

bMlzEVOKNlLyL7A34-TVgu__kp245OcFc6dyE4BZdIM

Bondomelett, frittata på Italienska eller tortilla på Spanska, skiljer en del i utförande men andemeningen är densamma, något mättande med lite kylskåpsrensning. För min del bestod det av några skivor bacon, en halv spetspaprika, lite gul lök och två kokta potatisar – så äggblandningen med 3-4 små ägg, en skvätt grädde och lite bubbelvatten som jag slog ihop med lite salt och peppar.

Skiva potatisen, strimla bacon, paprika och lök och stek lätt i panna med smör eller olja. Krydda, tillsätt äggblandningen och låt steka på medelvärme, peta i emeletten med en stekspade och se till att allt rinnande kommer ner ordentligt.  Känn att omeletten är loss från pannan, ta en tallrik och lägg ovanpå, sväng runt och vips har du omeletten på tallriken. Tillsätt lite mera fett i pannan och sätt den på plattan igen och låt omeletten glida ner med den färdiga sidan upp. Stek ytterligare ett par minuter sedan är den färdig att skära upp och servera!