Category Archives: Aubergine

Röda linser Vegetariskt

Linssoppa/gryta

Provat nytt ikväll, en soppa/gryta av röda linser. Lät finskuren lök ”svettas” i olivolja på medelvärme i en tjockbottnad kastrull. Tillsatte linser, vatten, vegetarisk buljongpulver och en sked Pul Biber (turkiska chiliflakes). Lät sjuda i ca 15-20 minuter, linserna svällde rätt mycket så jag fick späda ut med mera vatten efterhand. Smakade av sältan och chilistyrkan. Serverade med lite extra chili och persilja på toppen. Till det ett glas bubbel(vatten) och ett Libabröd med ost.
Riktigt gott, tänker att de här linserna skulle kunna vara ett alternativ till risotto, dvs smaksatta på samma sätt, med smör, ost, svamp och eller tryffel. Måste jag testa nån gång👍

Aubergine

Sallad på stekt aubergine, rödbetor, potatis, purjolök och halloumi = vegetariskt, nästan!

Vegetariskt, nästan!

Det blev nästan vegetariskt i dagens lunch, sånär som en liten ansjovisstjärt som jag smaksatte dressingen med.

Skar auberginen i skivor och saltade skivorna på båda sidor. Fick ligga på skärbrädan en stund så den vätskade sig – då torkade jag av dem med hushållspapper.

Stekte i tur och ordning, halloumiosten i skivor, aubergineskivorna, potatisen i klyftor samtidigt med purjolöken och sist rödbetorna.

Lade upp de nu ljumna ingredienserna på tallrikar tillsammans med tomatskivor och toppade med en dressing som jag slagit ihop av lite gräddfil, majonnäs, ett kokt ägg och en finskuren ansjovis.