Category Archives: Kalvinnanlår i skivor

Kalvinnanlår i skivor

Kalvinnanlår med dragonsås, grönsaksragu och potatiskaka

Kalvinnanlår

Köpte skivad kalvinnanlår, sånt man kan göra riktig Wienerschnitzel av, dock inte aktuellt utan fick bli en annan variant idag.

Kryddade kalvskivorna med salt och svartpeppar från kvarn, hade en blandning av stekt lök och grov fransk senap som jag lade en klick av på varje köttskiva. Vek sedan ihop som en portmonnä, vände i vetemjöl och stekte i smörolja i varm panna. När jag hade fin yta på båda sidor av köttet tillsatte jag grädde, lite vatten och torkad dragon som sedan fick sjuda en stund med köttet. Smakade av såsen med lite salt och några droppar vit vinäger.

Hade tidigare gjort en potatiskaka med getost i. Varvade tunna skivor av potatis, med salt, peppar, getost och persilja och avslutade med ett lager potatis i en smord brödform. Klickade över lite smör och lade därefter alufolie över och körde längst nere i ugnen på 150 grader ca 1 timma. Tog ut formen och pressade till kakan i formen och lade en tyngd över medan den svalnade. Stjälpte sedan upp kakan på skärbräde och skar i portionsbitar som jag värmde i pannan innan serveringen.

Hade också gjort en ragu på grönsaker med inspiration av KC Wallberg, känd kock och kokboksförfattare, genom att fräsa tärnad bacon, hackad vitlök och lite gul lök i olja, därefter tillsatte jag strimlor av gröna bönor i fina strimlor, strimlad vitkål och band av morötter som jag gjort med hjälp av potatisskalare. Sist hade jag lite förkokta linser i ragun.

Serverade köttet med såsen, den uppvärmda potatiskakan och grönsaksragun och ett par tomatklyftor.