Category Archives: Frankfurter

Falukorv Frankfurter Frukostkorv

Korv med blomkål och senapsvelouté

Korv av bra kvalité är faktiskt en av mina favoriter. Sen tänker jag ibland varför man oftast ska steka korv? Därför är jag lite motvalls kärring ibland och sjuder korv i lättsaltat vatten med lite lök, lagerblad, svarta och vita pepparkorn. När korven är genomkokt tar jag ur korvarna, silar från lök och kryddor och gör sedan en bottenredning som jag späder med det silade kokspadet. Sen är det bara fantasin som sätter gränser när det gäller smaksättningen. Den här gången tillsatte jag skånsk senap och kokta gula senapsfrön. Blev en hyggligt robust smak på såsen som jag sedan lade ned korvarna i för uppvärmning. Serverade korven med såsen, kokt blomkål, lite sallad och picklade rödlök.

Frankfurter Råkorv Salsiccia

Korvmix med coleslaw, potatis och äppelskivor

IMG_2412

Igår fick korvtarmen lite till livs. Hade två sorters korvar, en rökt och lite syrlig korv av fläskkött och en färskkorv med blandad gör och fläsk, båda hemgjorda.Korvarna åkte in i smord ugnsform i 200 graders varmluftsugn i ca 25 minuter, de färdigköpta korvarna tog jag ut 10 minuter före de färska.

Gjorde en coleslaw av finhyvlad spetskål och strimlad ruccolasallad som jag blandade med lite röra av majonnäs, creme fraîche, fransk senap, salt och nymalen svartpeppar.

Serverade korvarna med coleslaw, nykokt potatis och tunnhyvlade skivor av Ingrid-Marie äpplen.

Bratwurst Frankfurter Frukostkorv

Stekt hemgjord korv med potatis- och morotspytt och senapskräm

IMG_0389

Gjorde ju lite olika korvar mm förra helgen. Det här är modell frukostkorv/bratwurst som jag skårade lite på tvären och stekte i smörolja. Serverade med en pytt av potatis, morötter och gul lök som jag råstekte i smörolja med lite salt och nymalen svartpeppar. Hade också rester av en senapskräm i kylen som, tillsammans med lite babyspenat, fick bli passande tillbehör.

Falukorv Frankfurter Frukostkorv

Kokt korv med senaps- och gräslökssås

IMG_1662

Korvtarmen drar med jämna mellanrum. Den här gången hade jag frukostkorv, dvs med neutral smak, som jag skar i bitar och sjöd i lättsaltat vatten med lite lök och ett par lagerblad i. Silade av koklagen som jag senare använde som såsgrund. Gjorde en bottenredning och spädde med den silade koklagen, rundade av med en liten skvätt grädde. Smaksatte med senap, hälften vanlig svensk senap och hälften fransk osötad. Strax innan serveringen tillsatte jag ett par mask skuren gräslök från frysen. Lade sedan i korvbitarna i såsen så de blev ordentligt varma.

Serverade korven i såsen med stekt potatis och lite grönt.