Category Archives: Frankfurter

Bratwurst Frankfurter Frukostkorv

Currywurst!

Missade Alla korvars dag för en tid sedan, firade till lunch i efterskott. Råstekt potatis i tunna skivor med lök och lite strimlad rökt sidfläsk. Till det Carlströms frukostkorv, snittad och stekt, samt en currysås av tomatpuré, vatten, vinäger, honung, currypulver, salt och peppar. Allt i proportioner efter egen smak!

Falukorv Frankfurter Frukostkorv

Korv med blomkål och senapsvelouté

Korv av bra kvalité är faktiskt en av mina favoriter. Sen tänker jag ibland varför man oftast ska steka korv? Därför är jag lite motvalls kärring ibland och sjuder korv i lättsaltat vatten med lite lök, lagerblad, svarta och vita pepparkorn. När korven är genomkokt tar jag ur korvarna, silar från lök och kryddor och gör sedan en bottenredning som jag späder med det silade kokspadet. Sen är det bara fantasin som sätter gränser när det gäller smaksättningen. Den här gången tillsatte jag skånsk senap och kokta gula senapsfrön. Blev en hyggligt robust smak på såsen som jag sedan lade ned korvarna i för uppvärmning. Serverade korven med såsen, kokt blomkål, lite sallad och picklade rödlök.

Frankfurter Råkorv Salsiccia

Korvmix med coleslaw, potatis och äppelskivor

IMG_2412

Igår fick korvtarmen lite till livs. Hade två sorters korvar, en rökt och lite syrlig korv av fläskkött och en färskkorv med blandad gör och fläsk, båda hemgjorda.Korvarna åkte in i smord ugnsform i 200 graders varmluftsugn i ca 25 minuter, de färdigköpta korvarna tog jag ut 10 minuter före de färska.

Gjorde en coleslaw av finhyvlad spetskål och strimlad ruccolasallad som jag blandade med lite röra av majonnäs, creme fraîche, fransk senap, salt och nymalen svartpeppar.

Serverade korvarna med coleslaw, nykokt potatis och tunnhyvlade skivor av Ingrid-Marie äpplen.

Bratwurst Frankfurter Frukostkorv

Stekt hemgjord korv med potatis- och morotspytt och senapskräm

IMG_0389

Gjorde ju lite olika korvar mm förra helgen. Det här är modell frukostkorv/bratwurst som jag skårade lite på tvären och stekte i smörolja. Serverade med en pytt av potatis, morötter och gul lök som jag råstekte i smörolja med lite salt och nymalen svartpeppar. Hade också rester av en senapskräm i kylen som, tillsammans med lite babyspenat, fick bli passande tillbehör.