Category Archives: Rester av köttfärsröra eller sås

Rester av köttfärsröra eller sås

Frestelse på rester av köttfärsröra

IMG_2118

Jag hade rester av köttfärsröra från fredagstacosen i kylen. Fick bli en god frestelse till måndag kväll! Skalade några potatisar som jag skar med den gamla hederliga ”månlandaren” till Janssonstavar. Varvade potatisstavarna i en smord ugnsform med strimlad lök och köttfärsröran och kryddade med salt och peppar på potatisen och lite curry över köttfärsröran. Hällde på grädde och körde i 225 graders ugn uppemot 1 timme.

Serverade frestelsen med lite vitkålssallad, ni vet den där med skuren färsk vitkål, lite salt, saften av en halv citron och finskuren dill!

Rester av köttfärsröra eller sås Rester av kycklingbröst Rester av stekt eller kokt kött Rester av stekt kycklinglårfilé

Gratinerade tunnbrödsrullar fyllda med rester

IMG_1308

Bidrog till vår miljö idag genom att ta reda på rester. Mjukt tunnbröd från frysen, rester av ”dragen högrev” (funkar med köttfärsröra eller strimlor av färdigstekt kycklinglår/bröst), sås och riven ost.

Jag värmde upp den dragna högreven, tillsatte lite grädde och crème fraîche och ställde att svalna något. Klickade sedan ut röran på mjuka tunnbröd som jag sedan rullade ihop som paket och lade i smord ugnsform. Hade en liten skål med en vanlig ljus sås med lite tusch av fransk senap som jag klickade över tunnbrödspaketen och sedan rev jag ost över och ställde i 225 graders ugn och gratinerade till den fått lite färg.

Serverade med romansallad och tomat med en gnutta balsamicosirap över.

Nötfärs Rester av köttfärsröra eller sås

Gårdagens baguette med köttfärsfräs

IMG_1181

Gårdagens baguette går att använda på många sätt, det här är ett. Hade lite köttfärs i kylen som jag fräste med lök och curry, här är det upp till var och en och välja smak, kan lika gärna vara tacokrydda eller rester av vanlig köttfärssås.

Gröpade ur inkråmet ur baguettebitarna och blandade med köttfärsfräset, fyllde köttfärsfräset i baguettskalet, toppade med riven ost och gratinerade i het ugn och serverade med tomat och de grönsaker du har i kylen.

Lammfärs Rester av köttfärsröra eller sås

Min(i)-”Shepherds pie” som tapas

Tapas

Rester blir som nya om man stuvar om dem lite grann. Ikväll använde jag rester av gårdagens färsröra samt potatismoset från i förrgår. Kompletterade med skurna charkuterier, picklade grönsaker, ost och några små ugnsrostade brödskivor.

Smorde ett par ugnssäkra portionsformar och packade färsröra i botten (här går det fint att ta rester av köttfärssås också). Hällde på lite HP-sås och därefter toppade med potatismoset. Rev lite ost över och ställde i ugnen på 240-250 grader. Under tiden fixade jag det kalla munsbitarna av inlagd kronärtskocka, charkuterier i skivor, saltgurka, ost och picklade grönsaker. Skivade några brödskivor och lade på folie och därefter in i ugnen några minuter.

Serverade de små ”shepherds pie” på tallrik och sedan övriga tapas i sina skålar. Joo, det blev ett glas rött till!