Category Archives: Rester av köttfärsröra eller sås

Pasta Rester av köttfärsröra eller sås

Lasagne med rester av köttfärssås

Hade en liten pyts med köttfärssås i kylen, kan inte förfaras tycker jag. Gjorde en bechamelsås som jag smaksatte med ost och riven muskotnöt – så salt och peppar förstås. Tillsatte den kalla köttfärssåsen och värmde upp. Vattnade ur skivor av zucchini med lite salt och lät ligga en stund på hushållspapper. Varvade såsen, lasagneplattor och zucchiniskivor i en ugnsform. Sås underst och överst. Rev ost över och körde i knappt 200 graders ugn i ca 1 timma.

Rester av köttfärsröra eller sås

Frestelse på rester av köttfärsröra

IMG_2118

Jag hade rester av köttfärsröra från fredagstacosen i kylen. Fick bli en god frestelse till måndag kväll! Skalade några potatisar som jag skar med den gamla hederliga ”månlandaren” till Janssonstavar. Varvade potatisstavarna i en smord ugnsform med strimlad lök och köttfärsröran och kryddade med salt och peppar på potatisen och lite curry över köttfärsröran. Hällde på grädde och körde i 225 graders ugn uppemot 1 timme.

Serverade frestelsen med lite vitkålssallad, ni vet den där med skuren färsk vitkål, lite salt, saften av en halv citron och finskuren dill!

Rester av köttfärsröra eller sås Rester av kycklingbröst Rester av stekt eller kokt kött Rester av stekt kycklinglårfilé

Gratinerade tunnbrödsrullar fyllda med rester

IMG_1308

Bidrog till vår miljö idag genom att ta reda på rester. Mjukt tunnbröd från frysen, rester av ”dragen högrev” (funkar med köttfärsröra eller strimlor av färdigstekt kycklinglår/bröst), sås och riven ost.

Jag värmde upp den dragna högreven, tillsatte lite grädde och crème fraîche och ställde att svalna något. Klickade sedan ut röran på mjuka tunnbröd som jag sedan rullade ihop som paket och lade i smord ugnsform. Hade en liten skål med en vanlig ljus sås med lite tusch av fransk senap som jag klickade över tunnbrödspaketen och sedan rev jag ost över och ställde i 225 graders ugn och gratinerade till den fått lite färg.

Serverade med romansallad och tomat med en gnutta balsamicosirap över.

Nötfärs Rester av köttfärsröra eller sås

Gårdagens baguette med köttfärsfräs

IMG_1181

Gårdagens baguette går att använda på många sätt, det här är ett. Hade lite köttfärs i kylen som jag fräste med lök och curry, här är det upp till var och en och välja smak, kan lika gärna vara tacokrydda eller rester av vanlig köttfärssås.

Gröpade ur inkråmet ur baguettebitarna och blandade med köttfärsfräset, fyllde köttfärsfräset i baguettskalet, toppade med riven ost och gratinerade i het ugn och serverade med tomat och de grönsaker du har i kylen.