Category Archives: Pastaknyten

Pastaknyten

Tortellini (pastaknyten) i smör och salvia

Tortellini med smör och salvia

Snabbt, enkelt och gott är färska tortellini, finns flera olika sorter att välja på i butiken.

Att bara äta tortellini utan någon smakknorr kan vara lite trist men med lite fantasi går det att få till en riktig delikatess på nolltid. Jag hade salsicciasmet kvar från gårdagens korvtillverkning, det som blev kvar i korvhornet när jag var färdig. Gjorde små ”kluttar” av korvsmeten som jag fräste i rikligt med smör och finskuren salvia. Mot slutet vände jag ner den kokta tortellinin i smör-, klutt- och salviablandningen. Smakalternativ kan vara smörfräst rökt skinka/smältost/olivtapenad/pesto/svamp etc etc.

Serverade den smör- och salviavända tortellinin med riven parmesanost och ett salviablad som dekoration.

Obs! Jag hade köpt spenatfyllda tortellini men det finns flera andra sorter att välja på. Dock måste jag konstatera att smaken av fyllningen i färdiga tortellini lämnar en hel del över att önska – därför tycker jag att det är nödvändigt att sätta lite extra smak eller knorr på anrättningen.

Pastaknyten

Paolos Pasta Perline

RvqrG1c_2LOcZkzbPzQklA0oFGZSHl99sqJf6bZaHk8

Blev latmat ikväll. Ett paket Paolos Perline, små pastaknyten fyllda med prosciutto, dvs skinka. Jag tog lite pesto och förgyllde smaken med medan hustrun föredrog en tomatsås. Lite riven permesanost toppade anrättningen. Det här var på gränsen mellan snabbmat och snabb mat!