Category Archives: Varmrökt lax

Lax Varmrökt lax

Varmrökt lax med smashad gurka och dillkräm

Lite gott till onsdagskvällen. Varmrökt lax som fick bli lite ljummen i ugnen, till den en dillkräm av smetana, majo, finskuren dill, salt och svartpeppar med lite lyxig löjrom på toppen. Vi sidan kokt potatis, smashad gurka marinerad i soja, sesamolja, sweet chilisås och sesamfrön samt lite dillolja.

Fisk och skaldjur Varmrökt lax

Ramen på rester av varmrökt lax

Det blev rester kvar av den varmrökta laxen från gårdagens middag, därför blev dagens lunch en variant på asiatisk ramen med nudlar. Återigen en halv buljongtärning och vatten som fick bli basen för härligheten. Sen i med skuren stjälkselleri, lite äggnudlar och några halva körsbärstomater. Vände sist ned bitar av den rökta laxen och bitar av ett par gröna sparrisar. När allt blev varmt serverade jag med sked och ätpinnar!

Fisk och skaldjur Varmrökt lax

Fettuccine med varmrökt lax i gräddsås

Pastarätt igen, den här gången med varmrökt lax som jag rökt med krossad rosépeppar på. Gjorde en grundsås med grädde som jag smakade upp med en halv umamibuljongtärning, tillsatte lite syra och sedan laxen som jag bröt försiktigt i bitar. Därefter fick allt bara bli varmt innan jag serverade laxsåsen på nykokta fettuccine med lite riven parmesan och fänkålsdill på toppen.

Varmrökt lax

Varmrökt lax med potatis, ärter och skarpsås

Kall varmrökt lax serverad med nykokt potatis, ärtor och en god skarpsås som jag fått tips om av min son från ett recept på nätet. Mosade gulorna från två kokta små ägg. Tillsatte en sked majonnäs och rörde runt så äggulorna blev ett med majon. Rörde ner ett par dl créme fraiche, en msk dijonsenap, de hackade äggvitorna, ett par msk hackad dill och ett par skedar kapris och lite spad från dessa.