Category Archives: Bratwurst

Bratwurst Frankfurter Frukostkorv

Currywurst!

Missade Alla korvars dag för en tid sedan, firade till lunch i efterskott. Råstekt potatis i tunna skivor med lök och lite strimlad rökt sidfläsk. Till det Carlströms frukostkorv, snittad och stekt, samt en currysås av tomatpuré, vatten, vinäger, honung, currypulver, salt och peppar. Allt i proportioner efter egen smak!

Bratwurst

En slags gubbröra av rotfrukter, grönsaker och Bratwurst

Eftersom en gubbe gör en röra av rester i grönsakslådan och ett par Ungerska bratwurst måste det väl få heta gubbröra tycker jag. Skar ett par tre gulbetor, ett kvarts spetskålshuvud, en bit fänkål och en salladslök i mindre bitar och fräste i smörolja. Tillsatte två bratwurst skurna i tjocka slantar och lät steka ytterligare en stund. Tillsatte en sked grönsaksbuljongpulver, en tomat i tärningar och en halv burk krossade tomater samt lite torkad timjan. Lät koka ihop en stund och serverade sedan med en klick senap i brist på annat!

Tips, ta vilka grönsaker och rotfrukter som helst och korven tar du naturligtvis den du har i kylen eller frysen. Svårare än så behöver det inte vara att göra en god gubbröra, förresten det går bra om man är gumma också!

Bratwurst Frankfurter Frukostkorv

Stekt hemgjord korv med potatis- och morotspytt och senapskräm

IMG_0389

Gjorde ju lite olika korvar mm förra helgen. Det här är modell frukostkorv/bratwurst som jag skårade lite på tvären och stekte i smörolja. Serverade med en pytt av potatis, morötter och gul lök som jag råstekte i smörolja med lite salt och nymalen svartpeppar. Hade också rester av en senapskräm i kylen som, tillsammans med lite babyspenat, fick bli passande tillbehör.

Bratwurst Frankfurter Kryddig och smaksatt korv

Korv med bröd och stekt ägg

Korv med bröd och stekt ägg

Ingen vanlig korv med bröd utan den här enkla lunchen består av en stekt rejäl kryddkorv från Carlströms, en stekt brödskiva, stekt ägg och lite sallad.