Category Archives: Korv och chark

Bratwurst Frankfurter Frukostkorv

Currywurst!

Missade Alla korvars dag för en tid sedan, firade till lunch i efterskott. Råstekt potatis i tunna skivor med lök och lite strimlad rökt sidfläsk. Till det Carlströms frukostkorv, snittad och stekt, samt en currysås av tomatpuré, vatten, vinäger, honung, currypulver, salt och peppar. Allt i proportioner efter egen smak!

Kryddig och smaksatt korv Rester av julskinka Rester av lammstek

Hemkokt pölsa av rester

Samlat sista skinksnutten, lite bitar av rökt lammbog, pressylta och ett par korvar i en påse i frysen för framtida bruk. Nu blev det bruk för det, som jag malde och blandade med kokta korngryn och kryddade upp med, förutom salt och peppar, mejram, timjan, ättika och sirap. Vips så hade jag hemkokt pölsa som jag visste exakt vad den innehöll. Inga dåliga grejer, serverad med nykokt potatis, lite grönt, inlagda rödbetor, stekt ägg och en klick majo😋

Rester av stekt fläskkarré Salsiccia

Cannelloni med rester i paprikasås

Lite rester, några bitar av salsiccia och långbakad fläsk skar jag i bitar och fräste med purjolök och en skuren vitlöksklyfta. Tillsatte ett par skedar ajvar relish och grädde, smakade av innan jag blandade ned nykokta cannelloni och serverade med sallad och riven parmesan.
Prinskorv

Prinskorv med Alcacepotatis

Juldagsgott av rester, gjorde ett gott potatismos där jag blandade i surkålen som jag stekt med lite strimlad rökt fläsk igår och serverade med blandad sallad, stekt prinskorv och hemgjord senap.