Category Archives: Tunnbröd i stekpanna

Tunnbröd i stekpanna

Spisbröd

IMG_1449

Så här kan man fördriva tillvaron en lördagseftermiddag, baka mjuka tunnbröd som jag gräddade på stekhällen i uteköket. Hittade ett recept på bloggen bakgladje.blogspot.se från en bloggkollega som heter Erika och är från Linköping. Här är hennes recept som funkade alldeles perfekt:

SPISBRÖD
16 st

75 g smör
11 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl filmjölk

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt filmjölken och smöret. Arbeta snabbt ihop en slät deg.

Häll ut degen på mjölat bakbord och dela i 16 bitar. Kavla ut varje degbit till en rund kaka. Kavla med en kruskavel eller nagga kakan med en gaffel.

Stek bröden i en torr och het stekpappa tills de fått fin färg, ca 2 minuter på varje sida. Lägg spisbröden på hög under en bakduk att svalna något. Serveras lite ljummna.

Fisk och skaldjur Tunnbröd i stekpanna

Rester av stekt piggvarsfilé på tunnnbröd – snabblunch!

Rester av piggvarsfilé Tunnbröd i stekpanna

Nu kom resterna av den stekta piggvarsfilén från igår väl till pass, också rester av tartarsåsen som gav det hela lite extra fart.

Lite överkurs kan man väl säga att egenbakade tunnbröd är, men vad hittar man på en regnig förmiddag? Hittade ett recept som jag använde mig av och det blev jättebra, tunna och fina! Här hittar du receptet ifall du inte vet vad du ska göra av ett par timmar när det regnar. Länk

Värmde de redan färdigstekta fiskfiléerna i ugnen. Lade den uppvärmde fiskfilén på tunnbrödet, kompletterade med några tomatskivor, gurkbitar och en klick av tartarsåsen. Vek ihop och åt med fingrarna med en kall öl till! Kära hustrun valde att äta med bestick  och det gick bra det också!