Chili med ris och grönsallad

IMG_1812

Numera heter det chili, en gryta alltså, gärna med lite tryck i. Hade grytbitar av kronhjort som jag skar i tärningar och stekte i smörolja, lade åt sidan och fräste finskuren lök, vitlök, en grön chilifrukt och rotselleri. Lade tillbaka köttet i grytan, kryddade med salt, nymalen svartpeppar, lite malen spiskummin och oregano, en klick tomatpuré och lite köttfond. Tillsatte sedan vätska så det precis täckte kött och grönsaker. Jag valde lite udda vätska, en liten flaska exotiska frukter med rom! Lät sedan sjuda under lock drygt ett par timmar eller tills köttet kändes mört och fint. Kompletterade sist med små linser som fick sjuda med chilin i 5 – 10 minuter.

Serverade chilin med ris, en grönsallad och lite smulad lagrad ost över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.