Author Archives: admin

Risotto med schnitzel av kycklingbröst

Delat på längden och utbankat kycklingbröst, kryddat och dubbelpanerat och därefter smörstekt i medelvarm panna. Risotto efter konstens alla regler med både vitvin, buljong och smaksatt med smör, riven parmesan och finskuren spenat. Tillbehör i övrigt blev stekt enokisvamp och en citronklyfta.

Varmrökt lax med smashad gurka och dillkräm

Lite gott till onsdagskvällen. Varmrökt lax som fick bli lite ljummen i ugnen, till den en dillkräm av smetana, majo, finskuren dill, salt och svartpeppar med lite lyxig löjrom på toppen. Vi sidan kokt potatis, smashad gurka marinerad i soja, sesamolja, sweet chilisås och sesamfrön samt lite dillolja.

Kycklingfärsbullar i tomatsås

Kryddade kycklingfärs med salt svartpeppar, chiliflakes och lökpulver. Spädde med lite majsenastärkelse och en skvätt grädde. Stekte sedan köttbullarna innan de fick åka ner i en lite sötsur tomatsås*). Serverade bullarna i tomatsåsen med kokt jasminris och rårivna morötter med granatäppelkärnor.

*)Smälte socker i botten på medelvärme i en kastrull, slog på kinesisk soja, röd balsamvinäger och en förpackning passerade tomater. Smakade av så balansen mellan sötma, syra och sälta kändes bra och tillsatte sist lite mortlade korianderfrön. Den här gången hade jag inga passerade tomater utan bara krossade, men det ordnade sig ändå, mixade bara den färdiga såsen.

Currywurst!

Missade Alla korvars dag för en tid sedan, firade till lunch i efterskott. Råstekt potatis i tunna skivor med lök och lite strimlad rökt sidfläsk. Till det Carlströms frukostkorv, snittad och stekt, samt en currysås av tomatpuré, vatten, vinäger, honung, currypulver, salt och peppar. Allt i proportioner efter egen smak!