Mangoldinbakad torskrygg med grönsaksfräs och pasta

Ugnbakad torskrygg i mangold

Det växer som sjutton i grönsakslandet. Mangold, bönor och persiljan är i högform så det gäller att hitta avsättning för härligheten.

Krånglade till det lite extra och rullade in en bit saltad och pepprad torskrygg i ett par förvällda mangoldblad. Bakade sedan av i 150 graders ugn till en innertemperatur om 45-47 grader.

Stekte en röd lök i grövre tärningar i rapsolja, kryddade med salt, svartpeppar från kvarn och en gnutta socker. Tillsatte gröna bönor i bitar och lät fräsa en stund. När lök och bönor mjuknat något tillsatte jag skuren mangold och allra sist vände jag ner några tomatklyftor.

Serverade den ugnsbakade torsken med grönsaksröran, lite nykokt bandspegetti och några flarn av parmesanost som jag hyvlade ner med potatisskalaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.