Pulled pork

Pulled pork

Pulled pork är bra partymat som är hur enkel som helst att laga, behöver bara planering och framförhållning. Rätten har sitt ursprung i stora landet i väst. Råvaran är benfri fläskkarré och en god och klassisk BBQ-sås.

Dagen innan det är partydags kokar man en klassisk BB Q-sås. Jag hämtade recept på Tasteline. Jag kryddade karrén med salt och peppar och klappade sist in rökt paprikapulver. Värmde en gjutjärnsgryta på spisen med lite smörolja och brynte karrén lätt runtom. Hällde sedan på hälften av BBQ-såsen, satte lock på grytan och flyttade den till ugnen som var 125 grader. Där fick den stå och småputtra hela natten, dvs 8-10 timmar. Jag spädde ut med lite vatten eftersom det dunstar bort lite under stektiden i ugnen. När karrén är så mör att man kan dra isär köttet med ett par gafflar är det färdigt. Tilsätt då resterande BBQ-sås och dra isär köttet och låt det värmas upp innan serveringen.

Jag serverade köttet med hembakta hamburgerbrön (lite bleka) och sallad och tomat och en mild dressing. Det går bra att ha vilket bröd som helst till köttet, pitabröd eller surdegsbröd t.ex.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.