Mälargös med smör och riven pepparrot

Gösfilé Ugnsbakad gösfilé med smör och riven pepparrot

Ofta är det enkla också det godaste. Hade en fin gösfilé i frysen som jag tog fram i förmiddags. Lät den tina och saltade på båda sidor som fick gå in i filén under ett par timmar i kylskåpet.

Tog fram fisken från kylen, satte ugnen på ca 170 grader, klickade på några rejala smörklickar på filén plus några varv med vitpepparkvarnen och lät den baka i ugnen tills provnålen går lätt att sätta i den grövsta delen av filén (om du använder stektermometer skall innertemperaturen upp till ca 50-55 grader).

Serverade filén i bitar med finriven pepparrot, det smälta och delvis brynta smöret från ugnsformen och potatis, lite grönsaker och skuren gräslök.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.