På middag hos bror och svägerska igår. Min bror Per är lika matgalen som jag, måste vara genetiskt på något vis. Wallenbergare och sillbullar är några av brorsans många paradnummer och favoriter.
Grunden för en bra Wallenbergare är en fin kalvfärs, arbeta in en äggula per hg färs och sedan successivt en dl grädde per hg färs. Observersa att färs, äggulor och grädde skall vara kylskåpskalla. Smaka av med salt, peppar och fyra kryddor (Epiche Riche) efter behag. Blöt händerna med kallt vatten och forma färsbiffarna, vänd i ströbröd uppblandat med lite salt och stek på svag till medelvärme i smör.
Servera med potatismos, gröna ärter, lingonsylt eller rårörda lingon samt brynt smör. Det brynta smöret får sin nötiga smak genom att det sakta och försiktigt bryns på relativt svag värme i en kastrull som får stå på spisen medan du fixar allt övrigt.