Fish and chips

Fisch and chips

Handlade idag, de hade fin och billig torskfilé på ICA Maxi Erikslund idag. Köpte ett kilo, delade upp i tre delar, två för frysen och sedan kvällsmat, lite improviserat blev det alltså fish and chips!

Delade två potatisar i stavar, körde i ugnen med rapsolja tills de mjuknat och fått färg.

Medan potatisen gick i ugnen förberedda jag torskfilén genom att först skära bort benen i mitten, jag byxade den alltså. Saltade och vände i mjöl och sedan i uppvispat ägg och därefter i panko (asiatiskt ströbröd med lite krsipigare textur än vanligt ströbröd). Friterade sedan filéerna i stekpannan.

Serverade fiskfiléerna med potatisen och en remouladsås som jag rört ihop av lite majonäs, creme fraiche, hackad snabbsaltad gurka och lite fransk osötad senap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.